Paliveres tehakse vabariigi aastapäeval oma rajalugu

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Pühapäeval, 24. veebruaril proovivad eestlased kaheksandat korda teha mõne tiiru ümber maakera.

SA Eesti Terviserajad ootab kõiki kõikjal Eestis koguma pühapäeval tervisekilomeetreid ning neid tervisepäevikusse kirja panema. Suusatada, joosta, kõndida, uisutada või kelgutada võib nii terviseradadel kui ka muus vabalt valitud paigas. Läbitud kilomeetrid tuleks kirja pannakas kohapeal või lehel terviserajad.ee tervisepäevikusse, hiljem arvutatakse kilomeetrid kokku.

Läänemaal kogutakse ühiselt kilomeetreid Palivere terviseradadel, kus nii lastele kui ka suurtele pakutakse erinevaid võimalusi ühiselt liikuda kell 13–16.
Avatud on kõik suusarajad, osalejad saavad oma läbitud kilomeetrid kohe korraldajaile üles anda.

Kavas on ka räätsamatk Palivere metsas, pika liu võistlus ja huvitavaima kelgu konkurss, samuti pakutakse lumelauakoolitust algajaile.

Korraldaja Ülle Lass kutsub inimesi üles võtma kaasa fotoaparaadid ja osalema kell 13 ka ettevõtmises Eesti Minut. “Pildistame seda, mis ette jääb, sel minutil Palivere mäel,” ütles Lass.

Liikujaile pakutakse teed, suppi ja muud põskepistmist.

Räätsamatkal või lumelauakoolitusel osaleda soovijad peaksid end kirja panema: ulle.lass@lmv.ee või 517 1746.

Eesti terviseradade senine liikumisrekord pärineb 2010. aasta talvest, kui ühiselt läbiti kokku 98 268 kilomeetrit ehk tublisti üle kahe ringi ümber maakera. Eelmisel talvel liikusid 6800 inimest vabariigi aastapäeval 60 794 tervisekilomeetrit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments