Vormsi vallavanem Urmas Pau astus tagasi

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Urmas Pau reedel Haapsalus peetud ühinemisteemalisel koosolekul. Foto: Arvo Tarmula
Urmas Pau reedel Haapsalus peetud ühinemisteemalisel koosolekul. Foto: Arvo Tarmula

Vormsi vallavanem Urmas Pau esitas volikogule tagasiastumise avalduse.

Pau on ametis 15. veebruarini, pärast seda jätkab ta volikogu liikmena ning on andnud nõusoleku viia projektijuhina lõpuni pooleliolevad projektid, teatas vallavalitsus.

Urmas Pau ei pidanud võimalikuks jätkata Vormsi vallavanemana pärast 28. jaanuaril toimunud volikogu istungit, kus võeti vastu otsus lükata tagasi Nõva ja Noarootsi vallavolikogude ettepanekud liitumisläbirääkimiste alustamiseks.

“Kui seni on meil volikoguga visioonid ühtinud, siis selle otsuse valguses ei ole mul võimalik volikoguga nõustuda ning vallajuhina jätkata,“ ütles alates 2010. aasta juulist vallavanema ametit pidanud Pau. “Vormsil on tõesti läinud hästi, aga pikemas perspektiivis tuleb kindlasti puudu võimekusest tagada vajalike teenuste kvaliteet ning areng.”

“Selge on, et läbirääkimised ei pruugi alati viia soovitud tulemuseni, aga kui volikogu on seisukohal, et nii väike omavalitsus on võimeline tagama oma elanikele heal tasemel elukeskkonna ning teenuste arengu, siis minu arvates see nii ei ole,” lisas Pau. “Ma ei saa selles osas iseendaga vastuollu minna ning jätkata panustamist Vormsi arengusse arusaamisega, et varem või hiljem see seiskub ja et olen lasknud käest hea võimaluse luua võrdväärse partnerina läbirääkimistes uued võimalused mitte ainult vormsilastele, vaid suurele osale Läänemaa elanikest.”

Vormsi volikogu esimehe Ivo Sarapuu sõnul on 2009. aasta valimised võitnud valimisliit “Ka Talvel Vormsil” teinud head tööd ning enamik eesmärke on täidetud just Urmas Pau juhitud vallavalitsuse töötamise ajal.

“Volikogus olid valimisliidu liikmed läbirääkimiste poolt,” ütles Sarapuu. “Kahtlemata on kahju, aga kui inimene sisemiselt tunneb edasise töö edukaks tegemiseks vastuolu, siis ei saa teda kinni hoida.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
18 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Juhan
11 aastat tagasi

Tema on võõras saarel, kõik mis oli tehtud oli tehtud ainult raha saamiseks. Saare inimesed kardavad sellest rääkida, aga elu paremaks ei muutunud. Kas keegi teab , milleks on saarel lennujaam ja 1500 külastajat päevas???

Pump
11 aastat tagasi

Mul on juba süda paha. Hullo pood võiks ikka kella 9 lahti teha.

Johannes
11 aastat tagasi

Täiesti nõus eelkommijaga – Urmas on Vormsi saarel toimmetanud kui teoinimene, kindla sõna ja sirge seljaga. Kas volikogu seda ka mõistab ja arusaab?

P.S.
11 aastat tagasi

Kahju, et Pau läheb minema, nüüd ei jää saarele enam ühtegi selge peaga ja ettevõtliku inimest! Ülejäänud kaader e volikogu on paras lambapeade kamp.
Eks alles hiljem saadakse aru, palju Urmas tegelikult saare heaks tegi.

Juhan
11 aastat tagasi
Reply to  P.S.

…ja veel rohkem ei teinud (tuulegeneraatorid, nutikas).

Orjaveri
11 aastat tagasi

on see,mis ei lase tunda ennast peremehena,seda on Vormsi Volikogu mehed-naised õigesti välja toonud.Läbijalutajad ei vastuta kohaliku rahva eest.Ansipil on õigus,kui tahate ühinege,kes ei suuda omavalisuslikku võimu teostada,ärge aga hullutage ja lollitage rahvast,et midagi läheb paremaks.Lugege Viljandi maavanema tänast pressiteadet,seal on kenasti kõik ära öeldud,kuidas tuleks ühinemine ette valmistada,aga mitte nii,nagu lambakari ühe lamba järgi,kui koer korra haygatab.Respekt Ridala ja Vormsi volikogule

Arta
11 aastat tagasi

Ühinemise probleeme ei saa lahendada oma mätta otsast vaadates. Valdade ühinemine on tulevikus paratamatu protsess, kui ei ühineta vabatahtlikult, siis korraldab haldusreformi riik.

Ahto
11 aastat tagasi
Reply to  Arta

Sa vahi mihuke riik ! Kohe vägisi korraldab .Jube ! 🙂 Jälle üks siil paanikaosakonnast kommima tulnud . Tegelikus on selline ,lugege . Peaminister Andrus Ansip ütles täna riigikogu ees, et ei ole veendunud vajaduses viia läbi Eestis haldusterritoriaalne reform ja meil ei ole mingit põhjust häbeneda oma omavalitsusi. “Minu juhitud praegune valitsus on korra arutanud ühe haldusterritoriaalse reformi osiseid, kuid selget plaani ei ole Vabariigi Valitsus kinnitanud. Enamgi veel, ma isiklikult ei ole veendunud, et Eesti vajab haldusterritoriaalset reformi,” ütles Ansip, selgub riigikogu stenogrammist. “Meil ei ole mingit põhjust häbeneda oma kohalikke omavalitsusi. Territooriumilt on Eesti kohalikud omavalitsused Euroopa… Loe rohkem »

loomulikult
11 aastat tagasi
Reply to  Ahto

pole vajadust, kuna kõik maavanemad on reformarid

R
11 aastat tagasi
Reply to  Ahto

suurem omavalitsus = tugevam haldusüksus = suurem sõnaõigus. Hulga lihtsam on valitseda väikseid jõuetuid omavalitsusi – see on reformarite (loe: Ansipi) poliitika.

Tont.
11 aastat tagasi

Vanasti öeldi,et tark ei torma. Volikogu tegi õigesti, muidu oleks alustuseks kindlasti kauaaegne põhikool algkooliks tehtud jne. Nüüd on Vormsi rahval paari aasta jooksul hea vaadata,mitu kooli ühinenud valdades suletakse. Kahju,et orjaveri on nii tugev,et isegi kohalike asjade otsustusõigus käest tahetakse anda….

oled
11 aastat tagasi
Reply to  Tont.

mingi puuksu eda, et siin ennustad hirmutad

Onu Remus
11 aastat tagasi

elagu revolutioon! Võim rahvale! Tasuta bussisõit vormile!!

NT
11 aastat tagasi

Kui Ridala vanem vähegi mees on, võiks samuti käituda.

R
11 aastat tagasi

Respekt. Ridala vallavanem võiks samaviisi käituda.

bresti kindlus
11 aastat tagasi
Reply to  R

kommunistid ei tagane