Nädalavahetuse politseisündmused terves Eestis

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Möödunud nädalavahetuse jooksul registreeriti prefektuurides 179 avaldust ja teadet kuritegudest, sealhulgas 2 röövimist, 2 avaliku korra rasket rikkumist, 101 varavastast kuritegu, neist 87 vargust (18 eluruumidest, 16 sõidukitest), 1 sõidukivargus või omavoliline kasutamine.

Registreeriti 12 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 22 inimest.

Tabati 38 alkoholijoobes ja 1 narkojoobes sõidukijuht, tuvastati 1 narkootikumide vahendamise, 19 narkootikumide omamise või tarbimise juhtu.

Registreeriti 562 väärtegu.

Piirilt saadeti tagasi 13 välismaalast, tuvastati 1 ebaseaduslikult riigis viibinud välismaalane, 2 riigipiiri ebaseaduslikku ületamist, 3 piirirežiimi rikkumist.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Kehaline väärkohtlemine
10. veebruaril kella 3.30 ajal löödi Haapsalus Kiltsi teel trepikojas 17-aastast noormeest.

Vargus
9. veebruaril kella 22 ajal tangiti Lihulas teenindusjaamas sõiduautosse kütust ja lahkuti selle eest tasumata. Kahju on 170 eurot.

Järvamaa

Kehaline väärkohtlemine
9. veebruaril kella 21.30 paiku teatati, et Türil Viljandi tänavalt on leitud torkehaavaga 53-aastane mees. Politsei on kahtlustatavana kinni pidanud 61-aastase naise.

Vargused
Ajavahemikul 7.–9. veebruar varastati Kareda vallas Kareda külas sõidukilt alumiiniumist ported. Kahju on 1000 eurot.

Ajavahemikul 8.–9. veebruar varastati Türi vallas Kolu külas sõidukist raadio. Kahju on 200 eurot.

Pärnumaa

Röövimine
10. veebruaril kella 00.30 ajal löödi Pärnus Riia maanteel 30-aastast meest ja varastati mobiiltelefon. Kahju on 500 eurot.

Vargused
Ajavahemikul 9.–10. veebruar varastati Pärnus Niidu tänaval sõiduautost autoraadio koos lisadega. Kahju on 72 eurot.

10. veebruaril kella 7 ajal varastati Pärnus Ringi tänaval mobiiltelefon. Kahju on 100 eurot.

Omavoliline sissetung
Ajavahemikul 7.–9. veebruar tungiti Häädemeeste vallas Majaka külas Pikniku teel suvemajja ja abihoonesse.

Otsingu- ja päästetööd
10. veebruaril kella 18.50 paiku teatati politseile, et Audru kandis ei oska kaks meest jäält kaldale tulla, oma täpset asukohta mehed ei teadnud. Pärnu kordonist väljus toimkond haagisel mootorkelguga ja kella 19.20 paiku alustati otsinguid Valgeranna–Audru poldri alal. Kella 19.40 paiku jõudsid hädasolijad ise kaldale, sest nägid autotulesid ja tulid selle suunas. Keegi arstiabi ei vajanud.

Raplamaa

Vargus
Ajavahemikul 6. jaanuar kuni 10. veebruar tungiti Kohila vallas Vilivere külas suvemajadesse ja abihoonetesse ning varastati erinevaid esemeid. Kahju on 1681 eurot.


PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Vägivald võimuesindaja ja avalikku korda kaitsva muu isiku suhtes / kehaline väärkohtlemine
9. veebruaril kella 18.15 paiku teatati politseile, et PERHis tungis joobe tundemärkidega patsient kallale kiirabibrigaadi liikmele. Politseipatrull toimetas 49-aastase mehe kahtlustatavana jaoskonda, kus ta ründas politseinikku.

Avaliku korra rasked rikkumised
9. veebruaril kella 1.20 ajal teatati politseile, et Mahtra tänava lõbustusasutuses tungiti kallale turvatöötajatele. Ründe peatamiseks kasutasid turvatöötajad pipragaasi ja tegid kolm hoiatuslasku. Politseipatrull toimetas kahtlustatavana jaoskonda 37-aastase mehe, kel olid joobe tundemärgid.

9. veebruaril kella 4.20 paiku teatati politseile, et Viru tänaval tungiti kallale 18-aastasele neiule ja noormehele. Asjaolude selgitamiseks toimetati politseijaoskonda 24-aastane mees, kel olid joobe tundemärgid.

Kehalised väärkohtlemised
8. veebruaril kella 15 paiku teatati politseile, et Majaka tänava korteris tungiti kallale 41-aastasele naisele. Kahtlustatavana toimetati politseijaoskonda 59-aastane naine.

8. veebruaril kella 20.50 ajal teatati politseile, et Liikuri tänava korteris tungiti kallale 64-aastasele mehele. Kahtlustatavana toimetati politseijaoskonda 39-aastane mees.

9. veebruaril kella 2 paiku teatati politseile, et Laia tänava lõbustusasutuses tungiti kallale 25-aastasele mehele. Kahtlustatavana toimetati politseijaoskonda 26-aastane mees.

9. veebruaril kella 2.40 ajal teatati politseile, et Suur-Ameerika tänava korteris tungiti kallale 33-aastasele naisele. Kahtlustatavana toimetati politseijaoskonda 28-aastane mees.

9. veebruaril kella 10.30 ajal teatati politseile, et Pallasti tänava korteris tungiti kallale 31-aastasele naisele. Kahtlustatavana toimetati politseijaoskonda 40-aastane mees.

9. veebruaril kella 19.50 ajal teatati politseile, et Tõnismäe tänava majas tungiti terariistaga kallale 47-aastasele mehele.

10. veebruaril kesköö paiku teatati politseile, et Sitsi tänava korteris tungiti kallale 19-aastasele mehele. Asjaolude kontrollimiseks toimetati politseijaoskonda 20-aastane mees.

10. veebruaril kella 00.30 ajal teatati politseile, et Regati puiestee hotellis tungiti kallale 46-aastasele naisele.

10. veebruaril kella 1.15 paiku teatati politseile, et Lasnamäe tänava korteris tungiti terariistaga kallale 42-aastasele mehele. Kahtlustatavana toimetati politseijaoskonda 36-aastane naine.

10. veebruaril kella 4.55 ajal teatati politseile, et Paasiku tänava maja trepikojas tungiti kallale 23-aastasele mehele.

10. veebruaril kella 15.45 ajal teatati politseile, et Ravila tänava korteris tungiti kallale 38-aastasele naisele ja 17-aastasele noormehele. Kahtlustatavana toimetati politseijaoskonda 48-aastane mees.

10. veebruaril kella 18.15 paiku teatati politseile, et Kalevipoja tänava korteris tungiti kallale 52-aastasele naisele ja 21-aastasele noormehele. Kahtlustatavana toimetati politseijaoskonda 48-aastane mees.

10. veebruaril kella 21.50 paiku teatati politseile, et Kopli tänaval tungiti tüli käigus kallale 50-aastasele naisele.

10. veebruaril kella 21.55 ajal teatati politseile, et Majaka tänava korteris tungiti kallale 60-aastasele mehele ja 29-aastasele naisele. Kahtlustatavana toimetati politseijaoskonda 29-aastane mees.

Vargused
9. veebruari öösel varastati Vana-Posti tänava lõbustusasutuse kliendilt käekotist rahakott sularaha ja erinevate dokumentidega. Kahju kokku 2148 eurot.

9. veebruaril varastati Ümera tänava korterist kaks sülearvutit ja erinevaid väärisesemeid. Kahju kokku 7230 eurot.

10. veebruari öösel varastati Lootsi tänaval seisnud autost keevitusseade, ketaslõikur, ketassaag, akutrell ja lööktrell ning sularaha. Kahju kokku 1070 eurot.

10. veebruari öösel varastati Jõe tänava hoovis seisnud autost fotokaamera koos muu fototehnikaga. Kahju kokku 3100 eurot.

Politseile anti teada, et 9. veebruaril varastati Harju tänava lõbustusasutuse kliendilt rahakott sularahaga ja telefon. Kahju kokku 1450 eurot.

10. veebruaril varastati Suur-Sõjamäe tänava parklas autost seljakott riietega ning spordikott riiete ja koeratarvetega. Kahju kokku 1020 eurot.

Harjumaa

Kehaline väärkohtlemine
Politseile anti teada, et 9. veebruaril kella 16 paiku tungiti Viimsi vallas Laiakülas korteris kallale 35-aastasele naisele. Kahtlustatavana toimetati politseijaoskonda 31-aastane mees.

Vargused
9. veebruaril avastati, et Saku vallas Metsanurme külas on talu kõrvalhoonest varastatud metsatööriistu. Kahju kokku 80 eurot.

9. veebruaril avastati, et Nissi vallas on suvila territooriumilt varastatud vanametalli. Kahju kokku umbes 500 eurot.

10. veebruaril avastati, et Saku alevikus on eramu garaažist varastatud nurgadiivan ja muruniiduk. Kahju kokku 1410 eurot.

10. veebruaril avastati, et Saku vallas Tammemäe küla talu abihoonest on varastatud päevavalguslamp. Kahju kokku umbes 100 eurot.

Ööl vastu 11. veebruari varastati Maardus Vana-Narva maanteele pargitud veokist diislikütust. Kahju kokku 390 eurot.


LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Kehaline väärkohtlemine
Politseile laekus teade, et 7. veebruari õhtul ründas 1976. aastal sündinud alkoholijoobes ja agressiivne mees Põltsamaa linnas Lossi tänava korteris tuttavat meest ning lõi teda näkku. Politsei toimetas mehe esialgu kainenemisele.

Vargus
Ajavahemikul 13. jaanuar kuni 9. veebruar murti Saare vallas Kallivere külas sisse remondijärgus olevasse talumajja ning varastati kaks UK 390 kõlarit, internetiseade Kõu ja kuus meetrit elektrikaablit. Kahju on 290 eurot.

Tartumaa

Kehaline väärkohtlemine
Politseile laekus teade, et 6. veebruari õhtul peksis isiklikul pinnal tekkinud tüli käigus 18-aastane tütarlaps tuttavat tüdrukut jalgadega ning lõi käega näkku, teist tuttavat tüdrukut tiris aga juustest.

Vargus
Ööl vastu 9. veebruari varastati Tartus Poe tänava baaris käekott koos mobiiltelefoniga Samsung, kosmeetikatarvete ja dokumentidega. Kahju on 407 eurot.

Valgamaa

Valerahateade
8. veebruaril tasuti Valgas Tartu tänava söögikohas lõunasöögi eest võltsimistuunustega 20-eurose rahatähega.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Vargused
Ajavahemikul 6.–8. veebruar varastati Kadrina vallas Jõetaguse külas talumajast ja selle kõrvalhoonetest murutrimmer, suusaboks ja mootorsaag. Kahju on 800 eurot.

Ajavahemikul 30. jaanuar kuni 8. veebruar varastati Tamsalus Ääsi tänaval maja korterist automakk, digiboks, arvuti ja fotoaparaat. Esialgne kahju on 300 eurot.

Ajavahemikul 6.–10. veebruar varastati Tamsalus Betooni tänaval ettevõtte territooriumi kraanalt 90 meetrit elektrikaablit. Kahju on 4000 eurot.

Omavoliline sissetung
Ajavahemikul 7.–8. veebruar tungiti Rakveres Lõuna põigis raviasutusele kuuluvasse pesumajja. Kahju on täpsustamisel.

Ida-Virumaa

Vargused
Ajavahemikul 25. jaanuar kuni 8. veebruar varastati Narvas Tehase tänaval ettevõtte angaarist 15 elektrimootorit ja traktorimootorite varuosad. Kahju on 3600 eurot.

6. veebruaril varastati Kohtla-Järvel Viivikonna alevikus aiandusühistule kuuluvalt krundilt tööriistu. Kahju on 200 eurot.

Ajavahemikul 7.–8. veebruar varastati Kohtla-Järvel Põllu tänaval garaažist tööriistu, jalgratas ja teisi esemeid. Samuti varastati samal aadressil maja korterist mobiiltelefon. Kahju on 1130 eurot.

Ajavahemikul 7.–8. veebruar varastati Kohtla-Järvel Tammiku põik tänaval ettevõtte territooriumile pargitud veoki salongist automakk, raadiojaam ning kütusepaagist 700 liitrit diislikütust. Kahju on 1162 eurot.

Ööl vastu 8. veebruarit kella 1 ajal varastati Kohtla-Järvel Ülase tänaval kuuridest elektrimootor, tööriistu, aiakäru ja teisi esemeid. Kahju on 100 eurot.

8. veebruaril varastati Sillamäel Viru puiesteel maja korterist arvuti. Kahju on 581 eurot.

Ööl vastu 9. veebruarit kella 4 ajal varastati Kohtla-Järvel Järve tänavale pargitud kahest ekskavaatorist 150 liitrit diislikütust. Kahju on selgitamisel.

Omavoliline sissetung
10. veebruaril tungiti Narvas Kreenholmi tänaval kioskisse.

Asja rikkumine ja hävitamine
10. veebruaril kella 19 ajal süüdati Kohtla-Järvel Betooni tänaval mikrobuss Mercedes-Benz Sprinter. Kahju on 18 000 eurot.

Võltsitud maksevahendi ja väärtpaberi käitlemine
10. veebruaril kella 20 ajal esitas tundmatu isik Kohtla-Järvel Järveküla teel kaupluses kauba eest tasudes võltsimistunnustega 5-eurose rahatähe.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments