Tänavune Haapsalu vastlapäev peetakse jääl

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Haapsalu noortevolikogu korraldab homme vastlapäeva Väikesel viigil, et ära kasutada tänavusi häid uisutamisvõimalusi.

Noortevolikogu esimees Roger Tibar ütles, et kuna sel aastal on Haapsalus niivõrd head uisutamisvõimalused, otsustati vastlapäev pidada seekord jääl.

“Kõik traditsioonilised vastlapäevatoimingud tehakse jääpõhiselt,” ütles Tibar.

Koolid peavad maha hokivõistluse, millele on end praeguseks kirja pannud kaks Wiedemanni gümnaasiumi meeskonda ja üks Haapsalu gümnaasiumi meeskond; arvatavasti osaleb ka Haapsalu kolledž. Soovijail on end võimalik registreerida veel täna õhtuni.

Sobiva ilma korral ehitatakse lumekujusid. “Kui lumi pakib, saavad pered või sõbrad moodustada meeskonnad ja võistelda sõbrapäevateemaliste skulptuuride valmistamises,” ütles Tibar.

Pikima liu võistlus näeb seekord välja nõnda, et kas jääl või lumel – selle määrab samuti ilm – lükkab üks võistleja kelgul istuvale lapsele või sõbrale hoo sisse; pikima liu omanikud ongi võitnud.

Uisutajad saavad osaleda takistussõidus. Neil, kes tahavad võistelda, kuid kel pole uiske ega kelku, on võimalus osaleda ümber viigi jooksul.

Põnevaks tõotab kujuneda Haapsalu linnavalitsuse ja linnavolikogu vaheline jääpallilahing hopikeppide ja palliga. “Ohutuse huvides võisteldakse ilma uiskudeta,” ütles Haapsalu noorte huvikeskuse juht Kristi Karm.

Karmi sõnul on võistlus järg möödunud aastal vabariigi sünnipäeva aegu peetud lumejalgpallilahingule, mille võitis volikogu.

“Näis, kes sel aastal peale jääb,” ütles Karm.

Võistluste võitjaile on auhinnaks väikesed meened. Kõik, kes saavad, võiksid viigile tulla oma uiskude ja kelguga; uisulaenutuse toob homme viigi juurde ka spordibaas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments