Lääne Elu paberleht 29. jaanuaril

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kultuuritegija preemia võtsid reedesel vähegiviitsijate peol vastu ka "Rannalõõtsa 2012" ellukutsujad ja korraldajad Heli ja Anti Nöör. Foto: Arvo Tarmula
Kultuuritegija preemia võtsid reedesel vähegiviitsijate peol vastu ka "Rannalõõtsa 2012" ellukutsujad ja korraldajad Heli ja Anti Nöör. Foto: Arvo Tarmula

Läänlased käivad teistest rohkem mujal tööl

Läänemaal on üle Eesti kõige rohkem peresid, kust käiakse mujal tööl — 40% perede puhul töötab keegi maakonnast väljaspool. Saar Polli läbiviidud uuringu järgi töötab viiendikus Läänemaa peredes keegi välismaal ja vaid pisut vähem on neid peresid, kus käiakse tööl mujal Eestis.

Lugu saab lugeda siit.

Hanila maa sool on Mart Mõniste

Hanila valla värske maa sool on Virtsu kodulehe tegija ja haldaja Mart Mõniste, kes pälvis aunimetuse kauaaegse vabatahtliku töö eest Virtsu kodulehe toimetamisel, päevasündmuste kajastamisel, kodukandi ajaloo uurimisel ja tutvustamisel.

Kleepsud raudtee toetuseks

Haapsallase Aita Möldri eestvõttel teeb raudtee sõpruskond sõidukite jaoks Riisipere–Haapsalu–Rohuküla raudteed toetavad kleepsud, millega autojuhid saavad väljendada oma meelsust Läänemaa äralõigatusele rongiliiklusest.

Gümnaasiumilõpetajate eelistused pole muutunud

Tänavuste gümnaasiumilõpetajate riigieksamieelistused varasemast ei erine. Ikka eelistatakse inglise keele, ühiskonnaõpetuse ja matemaatika riigieksamit.
Haapsalu gümnaasiumi abituriendid eelistavad kolme kohustusliku asemel viit riigieksamit, mujal piirdutakse kolme riigi– ja kahe koolieksamiga.

Jääteed olid esmaspäeval suletud

Esmaspäeval oli lumetuisu tõttu suletud nii Haapsalu–Noarootsi kui ka Rohuküla–Vormsi jäätee. Autojuhid ei lasknud end aga sulgemisest häirida ja kasutasid jääteed vaatamata keelule.

Piirivalvuritele andsid tööd kaubalaevad ja madalikul jahid

Piirivalvuritele andsid mullu varasemast rohkem tööd karile sõitnud jahid ja maaletulekukeelu kohaldamised. Haigeid tuli aga piirivalvealusega saartelt mandrile varasemast vähem tuua, sest Osmussaarel on nüüd kasutamiseks oma alus, Vormsis aga alustas tööd esmaabibrigaad.

Vähegiviitsijate parimad hetked

Reedel tulid Läänemaa taidlejad pidama traditsioonilist vähegiviitsijate pidu, kus tunnustati ka maakonna parimaid kultuuritegijaid. 20. korda toimunud maakonna suurim harrastajate peoõhtu tõi lustima pool tuhat inimest üle kogu Läänemaa.

Martnas peeti maadlusvõistlust

Martnas peetud maadlusturniir tõi kokku 70 maadlejat, aukülaliseks oli Heiki Nabi olümpiamedalini viinud Läänemaa juurtega treener Henn Põlluste.

Ridala tänas parimaid sportlasi

Ridala tänas valla parimaid sportlasi. Läinud aastal valdade suve– ja talimängudel hästi esinenud võistlejaile, aga ka muudel võistlustel silma paistnud Ridala valla sportlastele jagati välja ligi 40 karikat. Üks tunnustatumaid sportlasi oli Ly Märss Panga külast, kelleta ei möödu naljalt ükski võistlus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Kirsika
11 aastat tagasi

Anti sa oled parim!