Lihula saab veebruarist piirkonnapolitseiniku

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Lihula politseinikupõud on leevendumas – pärast ebaõnnestunud konkursse on leitud Lõuna–Läänemaale piirkonnapolitseinik, kes asub ametisse veebruarist.

Haapsalu politseijaoskonna juhi Margus Kaldma sõnul ei hakka küll vastne konstaabel kohe Lihulas üksi oma ülesandeid täitma, vaid teeb seda teiste Risti konstaablijaoskonna töötajate abiga.

“Ta on tulnud teisest süsteemist – riigiametist – ja vajab kõigepealt väljaõpet. Samuti peab ta hakkama Lihula kandi inimesi tundma õppima,” ütles Kaldma.

Politseijuhi sõnul ei ole piirkonnapolitseinik iga päev kell 8–17 Lihulas. “Selleks vajadus puudub,” sõnas Kaldma, kuid lubas, et konstaablit hakkab Lihulas nägema senisest sagedamini, kaks–kolm korda nädalas või nii, kuidas kohapealsed olud nõuavad.

Kaldma ei soostunud vastse piirkonnapolitseiniku nime avalikustama, sest töölevõtmise käskkirja pole veel vormistatud.

Politsei on Lihula piirkonnapolitseiniku leidmiseks korraldanud mitu konkurssi, kuid need on ebaõnnestunud: kord ei olnud sobivat kandidaati, kord ei olnud ühtki soovijat.

Nädal pärast viimase konkursi lõppu võttis politseiga ühendust kaks inimest. “Pärast vestlusi ja tingimuste kuulmist otsustas üks, et tahab seda tööd teha,” ütles Kaldma.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments