Luksemburgis alustab tööd Eesti kool

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Luksemburgis alustab tegevust Eesti kool, kus eesti keelt ja kultuuri käiakse õppimas pühapäevakooli vormis üks kord kuus.

Uue kooli avaaktus on pühapäeval, 20. jaanuaril. Aktusel esinevad haapsallase Anneli Akna laulustuudio lapsed, naisansambel ja segakoor, teatas kooli juhataja Mari-Liis Kivioja.

Lisaks kohalikule Eesti kogukonnale ja külalistele osalevad aktusel ka Eesti suursaadik Belgias ja Luksemburgis Gert Antsu ning Eesti aukonsul Luksemburgis Lex Thielen.

Kooli eesmärgiks on kooli juhataja sõnul lastele eesti kirjanduse, ajaloo, looduse, tähtpäevade ja rahvakalendri tutvustamine ning laste keeleoskuse arendamine; liikumistunnis tutvuvad lapsed eesti rahvatantsude ja -mängudega. Õppetöö toimub kahes vanuserühmas: 4–5aastased ja 6–7aastased.

Nagu teatas Anneli Aken, on kooli logo autor samuti haapsallane, 2011. aastal Luksemburgi Euroopa kooli lõpetanud Ann Kaer, kes õpib praegu Balti fimi- ja meediakoolis audiovisuaalset meediat.

Luksemburgi Eesti kool tegutseb samal põhimõttel nagu Eesti koolid USAs, Saksamaal, Prantsusmaal, Inglismaal, Belgias, Hollandis ja mujal maailmas. Kooli tegevust rahastatakse osalustasudest, kooli toetab ka Eesti Instituut rahvuskaaslaste programmi raames.

Lisainfot Luksemburgi Eesti kooli kohta leiab siit. Lehekülje andmeil elas viimase loenduse ajal (2008) Luksemburgis 343 eestlast.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments