Valge Daam jätkab eelmise aasta tuules

Tänavu näeb Valge Daami ajal taas Indrek Hargla lavastust „Viirastus”, sest möödunud aastal oli koroonapandeemia tõttu publiku hulk kasin. Foto: Vendo Jugapuu

Tänavu näeb Valge Daami ajal taas Indrek Hargla lavastust „Viirastus”, sest möödunud aastal oli koroonapandeemia tõttu publiku
hulk kasin. Foto: Vendo Jugapuu

Reedel algav Valge Daami aeg tuleb möödunud aastale sarnane – käsitöölaat toimub ka tänavu promenaadil ja teist aastat näeb etendusena Indrek Hargla lavastust „Viirastus”.

Haapsalu kultuurikeskuse direktor Gülnar Murumägi ütles, et möödunud aastal tundus traditsioonilise käsitöölaada korraldamine promenaadil mõnus. Mullu kolis laat Karja tänavalt promenaadile Posti tänava remondi tõttu.

Valge Daami pidustused võtavad kogu ruumi Aafrika rannast kuursaalini. Kultuurikeskuse infojuhi Janne Silla sõnul on alal kauplemas 112 müüjat. Peamiselt paistavad tema sõnul silma ehete ja keraamika müüjad, kuid on ka kõike muud. „Kõige parem on ise vaatama tulla,” ütles Sild.

Lisaks toimub laupäeval Aafrika rannas eraldi laste laat, kuhu on kauplema oodatud kõik lapsed, kes võivad müüa mänguasju, raamatuid, DVD-sid, omavalmistatud küpsetisi ja käsitööd. Kultuurikeskuse peaadministraatori Triin Jugapuu sõnul on müüma registreerinud 15 last, kuid ta uskus, et müüjaid tuleb veel juurdegi. „Tore on see, et lapsed ise helistavad ja küsivad, kas võivad müüma tulla, millal tulla, mida tohib teha ja mida mitte,” ütles Jugapuu.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments