Lääne Elu paberleht 17. jaanuaril

Madiken

madiken@le.ee

Lääne maavanem, Haapsalu volikogu esimees ja Eesti Panga president Andres Lipstok on Haapsalu aukodaniku tiitli kandidaat. Foto: Arvo Tarmula
Lääne maavanem, Haapsalu volikogu esimees ja Eesti Panga president Andres Lipstok on Haapsalu aukodaniku tiitli kandidaat. Foto: Arvo Tarmula
Lääne maavanem, Haapsalu volikogu esimees ja Eesti Panga president Andres Lipstok on Haapsalu aukodaniku tiitli kandidaat. Foto: Arvo Tarmula

Lipstok Haapsalu aukodanikuks, Juhansile ja Mölderile vapimärk

Linnavalitsus on esitanud Haapsalu aukodaniku kandidaadiks Andres Lipstoki ning vapimärgi kavalerideks Arnold Juhansi ja Aita Mölderi. Lõpliku otsuse teeb linnavolikogu 25. jaanuaril.

Andres Lipstok oli esimene taasiseseisvumisjärgne Lääne maavanem ja tosin aastat linnavolikogu liige, neist viis aastat volikogu esimees.

Eberle võttis dividende üle kolme miljoni

Äripäeva koostatud Eesti dividendivõtjate 2011. aasta edetabelis on Läänemaa inimestest kõrgeimal, neljandal kohal Gerhard Eberle, kes võttis dividenditulu aastaga 3 304 000 eurot.

Talvises vene laadas Haapsalus on perspektiivi

Kirjanik Aidi Vallik kirjutab Lääne Elu arvamusküljel vene laadast Haapsalu vanalinnas, mis on põhjustanud hulga nii– ja naasuguseid arvamusavaldusi. „Mina näen vene laadal pööraselt suurt perspektiivi ja selle traditsiooniks muutmises ning laiendamises olulist võimalust terve Haapsalu linn talveunest üles äratada,” arvab Vallik.

Kampaania seiskas Haapsalu rahvastiku vähenemise

Haapsalu aastalõpu reklaamkampaania seiskas detsembriks linna elanike arvu vähenemise. Samuti kampaania korraldanud Noarootsi elanike arv kasvas.

Lugu saab lugeda siin.

Läänlastel on teistega võrreldes vähem sõidukeid

Läänemaal on Hiiumaa järel kõige vähem kõikvõimalikke sõidukeid alates laevadest–jettidest ja lõpetades busside, traktorite, haagiste, mopeedide ning teetöömasinatega.

Õpetajate palgatõus tuleb oodatust napim

Läänemaa vallajuhtide sõnul jätkub põhikoolides küll raha, et maksta õpetajaile kuupalka 715 eurot kuus uue miinimummäära järgi. Haridusministri pakutud 860 euro suurusest keskmisest aga on asi kaugel.

Nõvast kallim on kooli pidada vaid Ruhnus, kus õpilase peale kulub 6900 eurot palka.

Suurpered said 50 000 eurot

Mullu sai riigi kodutoetust Läänemaal 9 perekonda, kus kasvab 37 last. Toetuse maht oli kokku 50 363 eurot.

Kuidas saime raudruuna

Tallinna–Haapsalu raudtee saamisloost, artikkel 1936. aasta Lääne Elust.

Lõuna–Läänemaa selle jahihooaja hundid on kütitud

Läänlased sel hooajal ühtegi hunti küttinud ei ole. Lõuna–Läänemaa jahiload kasutasid ära Pärnumaa jahimehed. Jahimehe sõnul on kolm Lõuna-Läänemaa ja Põhja-Pärnumaa peale kokku antud luba ilmselgelt liiga vähe. Põhja–Läänemaa kaks luba on kasutamata.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
32 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
volinikele
11 aastat tagasi

mõistlik oleks Lipstoki valimine peatada kuniks komisjonid on uurimise lõpetanud. Vastasel juhul võime lugupeetud aukodanike hulka petise saada.

õnnitlused
11 aastat tagasi

Palju õnne, Haapsalu! Üks EW rafineeritumaid petiseid valitakse teie linna aukodanikuks.

tõemonopol
11 aastat tagasi

Andres Lipstok – Rahandusminister 6.1994 – 4.1995 Kas tõesti loodab linnavalitsus teha sellest isendist, kes on nähtavasti seotud VEB fondi räpase skandaaliga linna aukodanikuks??? Nagu nõukogude impeeriumis, riputame omadel rinnad aurahasid ja medaleid täis! Vahest on mul tunne, et võimul olev nomenklatuur ei ole üldse võimeline arenema, kas te ei saa lõpuks aru, et stagnaaeg on läbi ja kätte on jõudnud infoajastu ja mida kõrgemale te ronite, seda rohkem leidub teie kohta igasugust informatsiooni. Vist mõtetu teile seda korrutada, sest vanad peerud arvavad nagunii seal Olümpusel, et pööbel on loll ja nemad seal andekad skeemitajad. Kui te minusuguste nõu kuulda… Loe rohkem »

tõemonopol
11 aastat tagasi

Andres Lipstok – Rahandusminister 6.1994 – 4.1995 Peaks nagu väga hästi teadma, mis nende rahadega tehti ja kes veel selle räpase mängu taga on! Selline isend linnavalitsuse poolt aukodaniku tiitlile esitada??? Arvan, et kõik kaaskodanikud oskavad siin oma järelduse teha, millega see parempoolne jätistekari siin tegelikult tegelenud on. Naiivsed paremerakonnad (tegelikult see käib ka teiste kohta!) ei ole niigi arenemisvõimelised, et aru saada – kulla nomenklatuur, stagnaaeg on läbi ja tänu internetile liigub info välgukiirusel ja mis peamine, kogu info on olemas!!! Elagu internet ja Google, mis aitab kogu seda saasta avalikustada. Edasi soovime liikuda ilma refi ja irl-ita. Head… Loe rohkem »

kodanik
11 aastat tagasi

Kümmel: kas Kallasel, Kraftil ja Lipstokil oli Hanssoni vabandamise järel natukenegi häbi?

tohe
11 aastat tagasi

See on nagu näkku sülitamine.Mina küll Haapsalu kodanik olla ei taha,kui selline libedikust pätist tehakse veel aukodanik.Mine p…se Suku ja co,kohe kirjutan end maakodu valla liikmeks.Kutsun üles samamoodi käituma,kes sama tunnevad!

Tuult purjedesse
11 aastat tagasi
Reply to  tohe

Jääb üle soovida tuult purjedesse !

no nii
11 aastat tagasi

pigem oleks selle ikka võinud sellisele inimesele anda, kes 100% Haapsalu elanik on – so on olnud kogu elu olnud seotud ainult selle linna tegemistega.

Vastuküsimus
11 aastat tagasi
Reply to  no nii

Vastuküsimus: Kes kandidaatidest on Haapsaluga vähe seotud või mida tähendab 100% Haapsalu elanik ? Kas Haapsalu elanik on siis see, kes on siin sündinud ja terve elu paikne olnud.

no nii
11 aastat tagasi
Reply to  Vastuküsimus

arvan, et pigem võiks see inimene olla Haapsalus töötanud suure osa oma elust ja loonud ka kõigile nähtava ja paikse tulemuse oma tegevusest ja pühendunud sellele. Aita Mölder oma Kuke Galeriiga on siin tõesti heaks näiteks. Palju tegevusi eri kohtades ning huvid eri paikades vaevalt siin just linna aukodaniku tiitli nimetusega seotud on.

Pika Mäluga
11 aastat tagasi

Kas keegi mäletab veel Lääne Eesti Panka, sealt sai Lipstok stardikiirenduse.

mälu
11 aastat tagasi
Reply to  Pika Mäluga

mäletan, mäletan seda Lääne Eesti Panka, voolisid seda Aare Sosaarrega hilisema SMS-Laenu kuningaga koos, kes praeguseks on trellide taga. pool läänemaad varastasid tühjaks. Velle varguse kaudu ja selle kaudu ümberkanditud rahaga said meil paljud poliitikud tuule tiibadesse.

500 krooni kuus
11 aastat tagasi

selle summaga väitis see vend lahedasti hakkama saada, suurel osal rahval see unistus on täitunudki

Kont
11 aastat tagasi

Ja jah, püstitage veel sellele lipstokile ausammas kuskil kesklinna, et töötud ja vaesunud miinimumpalgalised saaksid teda imetlemas käia.