Väikelinnade korteriturg püsib loid, Haapsalul on väike eelis

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Pindi Kinnisvara kinnitusel võivad korterite hinnad Tallinnas sel aastal hüppeliselt tõusta, kuid väikelinnades on korteriturg endiselt väga loid.

„Väikelinnade tööpuudus ning seetõttu neist väljaränne mõjuvad kinnisvaraturule laastavalt,“ ütleb Pindi Kinnisvara analüütik Siim Simson.

Kolimine suurematesse keskustesse ja välismaale viib meid olukorda, kus osa eluruume hoonest seisavad omanikuta.

Analüütik selgitab, et enam kui 10 000 elanikuga linnades tehakse kuus vaid üksikud ostu-müügitehingud, samas on müüki pandud varade hulk muljetavaldavalt suur – seetõttu on ka surve hindade langusele jätkuv.

„Kardetavasti näeme väikelinnades juba harjumuspärast passiivsust ka 2013. aastal, teatav eelis on linnadel, millel on ka teistest linnadest tulijate silmis suurem väärtus, näiteks Haapsalul,“ lausus Simson.

Kui väikelinnades ületab pakkumine selgelt nõudlust, siis Tallinnas on pakkumiste arv tohutu kiirusega langenud, selgub Pindi Kinnisvara värskest turuülevaatest. See hakkab mõjutama ka hindu.

Kui eelmise aasta alguses oli Tallinnas enam kui 9000 erinevat korteripakkumist, siis tänaseks on see number langenud 6500-le.

“Kõik viitab sellele, et pakkumiste vähenemise jätkumisel tõuseb surve hindadele tänavu oluliselt,” ütles Simson.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments