Jääolud on muutunud ettearvamatuks

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Päästeamet hoiatab, et viimastel päevadel valitsenud plusskraadid on muutnud jää paljudel veekogudel õhukeseks ja hapraks. Mõnel pool ei ole kandvat jääd veel tekkinudki. Sellistes oludes võib olla jääl liikumine eluohtlik. Jääst läbi vajumisel võib inimene uppuda vaatamata ujumisoskusele, sest külm vesi halvab tegevusvõime mõne minutiga.

“Lapsevanemad peaksid veekogude ääres hoidma oma lastel kogu aeg silma peal ja selgitama, et jää ei ole mitte mingil juhul mängukoht,” vahendas päästeameti pressiesindaja Annika Koppel.

Kalameestel soovitab Päästeamet samuti reaalselt hinnata õrna jääga seotud ohtusid ning veenduda enne veekogule minekut, et jää on piisavalt paks.

Kindlasti tuleb jääle minnes kaasa võtta jäänaasklid, vile või helisignaal ja päästenöör, et tagada võimaliku õnnetuse korral eluga pääsemine. Tuleb arvestada ka seda, et jääkate, mis ühte inimest kannab, võib suurema seltskonna puhul puruneda.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
pohmell
11 aastat tagasi

Vaatasin täna, et Õiglas on juba oma kuudi jäätee algusesse paigale seadnud. On oodata kohe-kohe Haapsalu-Noarootsi jäätee avamist. Päästeametil on ilmselt väärinfo.