1

Politsei kontrollib täna lubatud sõidukiirusest kinnipidamist

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Täna üle Eesti toimuvate politseioperatsioonide käigus kontrollitakse, kas sõidukijuhid on kohandanud oma sõiduvõtted talvistele ilmastikuoludele vastavaks ning kas peetakse kinni lubatud sõidukiirusest.

Korrakaitsepolitseiosakonna komissari Riho Tänaku sõnul on talviste ja muutlike ilmaolude korral õige sõidukiiruse valimine ääretult oluline, sest lumise teekate puhul pikeneb sõiduki peatumisteekond võrreldes kuiva teekattega kordades. Näiteks 50-kilomeetrise tunnikiiruse juures pikeneb sõiduki peatumisteekond üle kahe korra, keskmiselt 28 meetrilt 62 meetrile.

Liiklusõnnetuste statistika näitab, et lume ja libeduse saabumisel sagenevad teelt väljasõidud, mis on reeglina tingitud valesti valitud sõidukiirusest ning sõiduvõtetest. Samuti muutuvad riskigrupiks jalakäijad, kes alustavad teeületamist enne, kui on veendunud, et sõidukijuht on neid märganud ja ülekäiguraja ees peatunud. „Kogenud sõidukijuht teab aga sellega arvestada ning muudab oma sõiduharjumusi ning kiirust vastavalt tee- ja ilmaoludele ning on linnaliikluses jalakäijatega arvestav ja eriliselt tähelepanelik,“ ütles Riho Tänak.

Samuti tuleb praeguste ilmaolude puhul arvestada ka suhteliselt halva nähtavusega, mis muudab ohule reageerimise ja lõpliku peatumise oluliselt pikemaks. „Jalakäijatele ei väsi me meelde tuletamast, et helkuri kandmine aitab sõidukijuhtidel teid piisavalt vara märgata, et vajadusel alustada pidurdamist. Mõistagi peab ka jalakäija ise tähelepanelik ja ettevaatlik olema,“ rääkis Riho Tänak.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Ridalast
Ridalast

Tervitan siinkohal Luki Kaidot ja soovin Head Uut ja protokollirohket aastat!

wpDiscuz