0

Haapsalu gümnaasiumi kadrilaadal koguti 1600 eurot

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Foto: erakogu
Foto: erakogu

Möödunud laupäeval peeti Haapsalu gümnaasiumis traditsiooniline heategevuslik kadrilaat.

Laada eestvedajateks olid nii õpetajad, õpilased kui ka lapsevanemad. Kõige aktiivsemad ja innukamad olid algklasside ja põhikooli õpilased, kes andsid laadale oma panuse meisterdades, müües ja maitsvaid küpsetisi valmistades. Kaasa lõid ka õpetajad, kes tegid laada jaoks käsitööd, küpsetasid, meisterdasid ja abistasid müümisel. Oma panuse andsid paljud lapsevanemad, kes tõid näiteks enda küpsetatud kooke.

Laadal oli külastajatel võimalus osta isetehtud jõulukingitusi, valmistada erinevates töötubades seepi, kaarte, ehteid ning kaunistada maitsev piparkook. Kui kõht tühjaks läks või tekkis soov jalga puhata, olid kõik laadalised oodatud külastama väikest kohvikut, kus sai kohvi ja teed juua ning maitsta küpsetisi, mida oli võimalik ka koju kaasa osta. Laadalt ei puudunud õnneloos ja elav muusika. Õnneloosi peaauhinnaks oli juba teist aastat järjest lapsevanema tehtud ja koolile annetatud kaunis lapitekk. Kontserdil esinesid nii Haapsalu gümnaasiumi kui ka Wiedemanni gümnaasiumi õpilased.

Laat läks üllatavalt hästi, arvasid nii kaasalöönud õpetajad, õpilased kui ka Haapsalu gümnaasiumi direktor Anne Mahoni. Sellise ürituse puhul on raha teisejärguline ja esmatähtis see, et saab koos kooliperega midagi huvitavat ja ühteliitvat teha. Laada tulu oli sel aastal umbkaudu 1600 eurot, millest kõige suurema annetuse – 100 eurot – tegi Haapsalu gümnaasiumi 9.a klass.

Kadrilaadal teenitud tulu läheb koolile uute asjade soetamiseks. Möödunud aastal osteti uued sulgpallireketid, tütarlaste WC-desse peeglid ja raamatukogule raamatuid. Tänavu on plaanis muretseda sporditarbeid, õppemänge, raamatukogule raamatuid ja algklasside kappidesse nagisid ning toetada Haapsalu gümnaasiumi ja Wiedemanni gümnaasiumi ühiselt peetavat jõuluballi.

Loodame, et saame seda toredat ja kooliperet ühte liitvat traditsiooni jätkata.

Leili Arro ja Viivi Saar,
Haapsalu Gümnaasiumi 11.b klassi õpilased

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz