Maanteeameti soovitused ohutuks liiklemiseks

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Ohutuks liiklemiseks talvistes oludes:

1. Varu aega – seda kulub rohkem nii auto puhastamiseks enne sõidu alustamist kui kindlasti ka teekonna läbimiseks, sest maksimaalkiirusega sõita ei saa.

2. Tutvu eelnevalt teeoludega – varu teeinfot www.mnt.ee.

3. Hoia liigeldes suuremat pikivahet ja hoidu järskudest manöövritest.

4. Arvesta kaasliiklejatega ja hinda olukorda ristmikel ja ülekäiguradadel, ka kiirendus- ja aeglustusradadel võib olla libe. Peateega ristumisele lähenedes hakka aegsasti vähendama kiirust.

5. Ole tähelepanelik jalakäijate ja teiste liiklejate suhtes.

6. Arvesta nähtavusega – seisvast autost väljudes veendu ohutuses.

Pikemale sõidule mine täispaagiga, laetud telefoniga ja ära unusta sobivat riietust, millega võiks minna ka autost välja. Autos peaks olema taskulamp, lumelabidas, kindlasti hari, jääkaabits ja ohutusvest.
Pea alati meeles, et suurim lubatud sõidukiirus ei ole kohustuslik – eriti kehvade tee- ja ilmaolude korral!

Lumesadu, piiratud nähtavus ja tuisk, Võru maakonnas hommikutundidel ka vihm on muutnud liiklemise ülimalt keeruliseks. Varahommikul enne kella kuut olid suuremad riigimaanteed vaatamata lume- ja libedusetõrjele lumised, lagedatel kohtadel kohati jäised ja libedad. Kinnisõidetud lund on sõidujälgede ja radade vahel. Lumiste, kohati pinnatuisust kitsendatud teeoludega tuleb arvestada nii põhi- kui kõrvalmaanteedel. Väiksematel teedel võib esineda pinnatuisust läbimatuid kui ka raskelt läbitavaid lõike.

Saju jätkudes on oht libeduse laienemisele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments