Pensioniamet jagab tänasest klientidele helkureid

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Sotsiaalkindlustusameti klienditeeninduste külastajatel on tänasest võimalus saada endale tasuta helkur.

Maanteeamet eraldas 4000 helkurit tasuta jagamiseks neile sotsiaalkindlustusameti klienditeeninduste külastajatele, kellel see puudub ja kes pimedal ajal vastuvõtult lahkudes võivad sattuda ohtu.

Sotsiaalkindlustusametil on 17 klienditeenindust üle Eesti, mida iga päev külastab sadu väga erinevas vanuses kliente. Klientide vastuvõtud lõpevad õhtul, kui väljas on pime ja liiklusesse minnes peab olema nähtav. Klienditeenindajad on pannud tähele, et paljudel külastajatel ei ole helkurit. Sotsiaalkindlustusamet nägi ja näeb siin oma sotsiaalset vastutust ja samas võimalust kaasa aidata turvalise liikluse propageerimisele, maanteeamet tuli selle ideega kiiresti kaasa ja andis 4000 helkurit tasuta jagamiseks pensionäridele, puuetega inimestele, lastevanematele – kõigile sotsiaalkindlustusameti klientidele, kes seda soovivad ja vajavad.

Ilma helkuri, helkurvesti või valgusallikata liikleja on autojuhile pimeda ajal ja halva nähtavuse korral vaevumärgatav – auto kaugtulede valguses silmab autojuht jalakäijat või jalgratturit kõigest 30 meetri kauguselt. Kui sellistes tingimustes auto jalakäijale otsa sõidab ning sõiduki kiirus on otsasõidu hetkel üle 60 km/h, on jalakäija hukkumise tõenäosus 90%. Liiklejat, kes on ennast abivahenditega nähtavaks teinud, märkab autojuht pimeda ajal vähemalt 150 meetri kauguselt ning selle vahemaa kestel jõuab autojuht vajadusel auto kiiruse ohutusse vahemikku reguleerida.

Helkurit on soovitav kanda sõiduki tuledega samal kõrgusel ehk umbes 50–80 cm maapinnast. Kui kantakse ainult üht helkurit, tuleb see kinnitada keha sõidutee poolsele küljele. Tähtis on, et rippuv helkur jope või mantli allserva alt välja ulatuks ning oleks nähtav võimalikult mitmest küljest. Meeles tuleks pidada, et helkur on vajalik ka linnatänaval, kus tänavavalgustus ei ole sugugi kõikjal piisav.

Helkurite jagamine sotsiaalkindlustusameti klienditeenindustes kestab, kuni helkureid jätkub.

Haapsalus asub klienditeenindus Jaama 15.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments