EMHI hoiatab: homme õhtuks tuleb maha 10–30 cm lund

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Täna ja homme on Eestis oodata tugevat lumesadu, homme tugevat tuult ja tuisku, teatas Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi valvesünoptik Merike Merilain.

Täna päeval on lumesadu Lääne- ja Põhja-Eestis veel nõrk, Kagu-Eestis ja Peipsi-äärsetel aladel mõõduka tugevusega. Siin-seal võib tuisata. Õhtul muutub sadu alates Kagu-Eestist tugevaks, kandudes edasi põhja poole. Pärast keskööd muutub sadu tugevaks ka Lääne-Eestis. Puhub ida- ja kirdetuul 10–15, puhanguti kuni 20, põhjarannikul kuni 25 m/s.

Lumesadu ja tuisk jätkuvad ka reedel. Pärastlõunal tuul veidi nõrgeneb ja saju intensiivsus väheneb. Lõuna-Eestis võib sekka tulla vihma ja seal on jäiteoht suur.

Orienteeruv lume paksuse suurenemiseks 24 h jooksul (täna kella 18st kuni homme kella 18ni) prognoosib EMHI 10–20 cm, pole välistatud kuni 30 cm paksuse lumekihi lisandumine.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments