Pärnu meelitab kingitustega linlaseks registreeruma

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Nagu eelmiselgi aastal, meelitab Pärnu linnavalitsus tänavugi kingitustega pärnakaks registreerima linnas elavaid inimesi, kes pole ennast Pärnu elanikuks märkinud, ning ootab juba registrisse kantud linlasi kontrollima ning korrastama oma elukohaandmeid.

Kampaania käigus pärnakaks registreerujatele kingib linn Spa Estonia termide pileti, Endla teatri kinkekaardi, Koidula kooli ujula viie korra pääsme, ühistranspordi kuupileti või ühe kuu parkimiskaardi, kirjutab Pärnu Postimees.

Möödunud aastal tõi linnapea Toomas Kivimägi elukohaandmete korrastamise puhul välja, et eesmärgiks ei ole lähivaldade elanikke Pärnu registrisse napsata, vaid koputada nende inimeste südametunnistusele, kes elavad linnas, kuid ei ole mingil põhjusel rahvastikuregistris Pärnut oma elukohaks märkinud.

Tänavu on elukohaandmete korrastamine märksa olulisema tähtsusega, sest need on aluseks järgmisest aastast rakenduva maamaksuvabastuse saamisel, teatas Pärnu linnavalitsus.

Järgmise aasta 1. jaanuarist on maa omanik vabastatud maamaksu tasumisest tema omandis oleva elamumaa osas linnas kuni 1500 ruutmeetri ulatuses, kui sellel maal asuvas hoones on tema elukoht vastavalt rahvatikuregistrisse kantud elukoha andmetele.

Maamaksu arvutamisel lähtutakse registris olevatest andmetest maksustamisaasta 1. jaanuari seisuga. See tähendab, et soovitud muudatused tuleb teostada hiljemalt käesoleva aasta 31. detsembriks, arvestades sealjuures registritesse kannete tegemiseks kuluva ajaga.

1. novembri seisuga elas Pärnu linnas 42 000 elanikku. Aasta alguses elas rahvastikuregistri järgi Pärnus 42 433 inimest. Eelmise aasta jooksul vähenes pärnakate arv 504 inimese võrra.

Mullu novembris-detsembris tehtud pärnakaks registreerumise kampaania ajal jäi linlasi vähemaks 37 võrra.

Haapsalus kestab 8. novembrist 20. detsembrini linnaelanikuks registreerimise kampaania, mille ajal elanikuks registreerunute vahel loositakse välja üks 300-eurone ning kaks 100-eurost summat. Alates 14. märtsist 2007 kingib Haapsalu linnavalitsus uutele Eesti rahvastikuregistris Haapsalu linna elanikuks registreerunutele ühekordse veekeskuse pääsme ja raudteemuuseumi ühispääsme.

Haapsalus elab 1. novembri seisuga veidi üle 11 000 inimese, linna elanikkond on selle aasta jooksul vähenenud pea kuuesaja inimese võrra.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments