Siseminister peab Lihula politsei küsimuses aru andma

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Riigikogu liige Neeme Suur esitas siseministrile arupärimise, mille ajendiks sai korrakaitse olukord Lõuna–Läänemaal.

Neeme Suur kirjutab arupärimises, et üle 5000 elanikuga piirkonnas on aasta algusest täitmata piirkonnapolitseiniku töökoht. Mehitamata on ka Lõuna–Läänemaa patrull. Selline olukord on kestnud pikemat aega, lahendust pole leitud.

Kohalik omavalitsus on valmis pakkuma politsei tegevusele kohapeal tuge, kuid väike palk ei soodusta politseinike tulekut maale, kirjutab Neeme Suur arupärimises Ken–Marti Vaherile.

Neeme Suur tahab Vaherilt veel teada, milliseid võimalusi ministeerium näeb Lõuna–Läänemaa probleemi lahendamiseks ning Lihula konstaablipunktis baseerunud politseipatrulli ja piirkonnapolitseiniku ametikohtade mehitamiseks.

Suur küsib, kui mitu maapiirkonda on politseinikuta, kui palju on üldse puudu piirkonnapolitseinikke ja kui suur on korrakaitses tööjõupuudus? Kas siseministeerium näeb võimalust parandada maal töötavate piirkonna– ja patrullipolitseinike töö– ning palgatingimusi? Kas ametkonna sees saab raha ümber paigutada, et inimesed läheksid maale tööle?

Minister peab 21. novembril esitatud arupärimisele kirjalikult vastama hiljemalt 6. detsembriks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments