Juhtkiri: Allamäge

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Sellega, et Läänemaal on vähe ettevõtlust, oleme kõik harjunud. Inimesi on hõredalt, suur osa loodusest on puutumata ja kaitse all. Võib öelda, et vähene ettevõtlus on sama mündi teine külg ega olegi nii negatiivne. Näiteks maakondade keskmiste sissetulekute edetabelis oleme kenasti esimese poole hulgas.

Ka on meie suurettevõtete (Eesti mõistes on need heal juhul keskmised, kui sedagi) juhid mõõdukalt optimistlikud — need firmad on hakkama saanud, vähehaaval läheb paremaks.

Palju valusam paistab pilt, kui vaadata üldisemat statistikat, mida pakub SEB panga analüüs.

Läänemaal oli eksportivaid ettevõtteid mullu 10% vähem kui enne masu. Näiteks meiega võrreldaval naabril Raplamaal on neid 29% rohkem. Vähenenud on ka niigi kasin sisemajanduse kogutoodang inimese kohta.

Need näitajad ei ole halvad mitte ainult võrdluses Tallinna või Harjumaaga. Nad näitavad, et oleme jäänud kehvemaks ka võrreldes meie mõõtu naabermaakondadega ja mõne aasta taguse iseendaga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Haapsalu
11 aastat tagasi

peaks ju õnne tipul olema. Ettevõtted enamuse on killustikuks tehtud. Võib jumala rahus puhata ja luuletusi kirjutada või oma konte mudas leotada.Ei riiva puhkajate silma need koledad tootvad ettevõtted. Mis sellest et Uuemõisa paistab rohkem linna moodi kui see räämas linnake Uuemõisa tagahoovis.

läänlane
11 aastat tagasi

Pole viga ,Haapsalu maffiast alles ainult Sukles aga tal Reformierakonna pilet ja ehk toob EAS-st seda välisabi edasi Haapsalu-selle varal ju elatud ja ka pidu peetud.Läänlased vaiksed inimesed-mingu Soome-nii arvab maavanem,kes ei tea kui kauaks kohta on.

kodanik
11 aastat tagasi
Reply to  läänlane

maavanem teab täpselt, mitu päeva on Riigikogu valimisteni