0

Lääne Elu paberleht 17. novembril

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Politseinikuta Lihula on ärevil

Uudis konstaablipunkti sulgemisest tekitab linnarahvas hirmu turvalisuse pärast. „Rikkumisi on väga palju. Lõhkumist ja vandalitsemist. Noored kogunevad ja lõhuvad igavuse peletamiseks. Mis seal salata — meil on kriminaalset kontingenti ka,” ütles Lihula vallavolikogu esimees Tiina Lobja. Loe artiklit siit.

Läänlane sai aasta ohvitseriks

Eile õhtul andis Kaitseväe juhataja brigaadikindral Riho Terras Estonia kontserdisaalis aasta ohvitseri preemia Lihulast pärit major Janno Märgile.

Tänavaküsitlus

Mida arvavad Lihula inimesed sellest, et Lõuna-Läänemaa jääb politseinikuta?

Ühe omavalitsuse pingutused teevad teised vallad õnnelikuks

Hooldekülad ja tööstusalad nõuavad kulutusi ja lisatööd, aga tehtud kulutused ei pruugi valda tagasi tulla. Kui Uuemõisa hooldeküla 61 asukat oleks Ridala valla registris, saaks vald toetusfondi kaudu umbes 500 eurot inimese kohta aastas. See on kaalukas raha igale omavalitsusele. Kuid hooldeküla asukad on nende omavalitsuste registris, kus nad elasid enne Uuemõisa toomist või kust nad on pärit.

Hanila vald sai kohtus kaevandaja üle võidu

Nehatusse tõenäoliselt kaevandust ei tule, sest Hanila vallavolikogu kohtusse andnud Asereston OÜ kaotas protsessi ka ringkonnakohtus.

Vähenev keskkonnatasu kahandab Hanila võimet ise hakkama saada

Valitsuse kavandatav üleriigilise tähtsusega maardlate keskkonnatasude vähendamine tulevast aastast muudab Hanila valla taas rohkem sõltuvaks tasandusfondist. „Kui sel aastal saime tasandusfondist 863 eurot, siis tuleval aastal peaksime saama 190 000 eurot,” ütles Hanila vallavanem Arno Peksar.

Maksuamet kaotab regionaalsed keskused

1. detsembrist jõustub maksu– ja tolliametis uus struktuur, mis kaotab neli regionaalset keskust ja loob üle Eesti rohkem kompetentsikeskusi.

Lääne maavanema esimene aasta

Võru endine aselinnapea Innar Mäesalu kinnitati Lääne maavanemaks mullu 15. detsembril. Omavalitsustaustaga reformierakondlase tulek teisest Eesti otsast Läänemaad juhtima tekitas kohalikes üksjagu hämmingut ja vastuseisu. Nüüd on kired vaibunud ja Mäesalu ise kinnitab, et on Läänemaale tulekuga rahul. „Tundub, nagu oleksin spaa–maakonda sattunud,” ütleb ta ise. Intervjuus räägib ta Reformierakonnast, raudteeühendusest, Läänemaa valdade ühinemisest ja Võrumaa ning Läänemaa võrdlusest.

Virtsus peeti noorte osaluskohvikut

Möödunud reedel kogunes 120 õpilast Virtsu kooli noortefoorumile MEIE. Noortefoorumi hommikupoolne teema oli veeohutus. Pärast lõunat osaluskohvikus lisati päevakavasse noorte soovitud teemad. „Muidu oleks igav olnud,” arvasid noored. Lääne Elus ülevaade kõigi kaheksa kohvikulaua aruteludest.

Külas Ülle Meistril

Lasteraamatuillustraator Ülle Meister on natuke seda nägu, nagu on tema joonistatud päkapikud. Tal on samasugused lustlikud terased silmad, naljakas nina ja jalas, noh, mitte just traditsioonilised, tutiga päkapikusussid, aga nende moodi küll. Sellised jämedatel varrastel kootud, karusest villasest lõngast kapukad. (Aga ega ta joonistagi traditsioonilisi päkapikke. Tal on aretatud oma tõug. Muhu kampsunis ja.) Ja tema suur vana maja Martna vallas Kokre külas on ka natuke nagu päkapikumaja: suurtest teedest eemal ja seda on raske leida.

Nädala päevik

Kinksi külaseltsi eestvedajal ja värskel Läänemaa sädeinimesel Raul Oberscheideril asendab hommikumantlit kasukas.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz