0

Telemeditsiini süsteem on end Hiiumaal juba tõestanud

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Telemeditsiinivahendid, mis jõudsid novembri teisel nädalal ka Vormsile, on end Hiiumaa haiglas juba tõestanud – nädal tagasi tehti esimene teleseanss, kirjutab Hiiu Leht.

Hiiumaa haigla intensiivravipalatisse on üles seatud kaamera, mikrofon ja valjuhääldi ning ühendus on loodud Ida-Tallinna keskhaigla neuroloogidega.

Haigla peaarst Gennadi Aavik rääkis, et nädal tagasi hospitaliseeriti haiglas insuldikahtlusega patsient. Uuringu ajal konsulteeriti pealinna arstiga, õnneks tulemus insuldi diagnoosi ja trombolüüsi teostamise vajadust ei kinnitanud.

“Protsess piirdus kiirete uuringutega ja nende alusel neuroloogi otsusega. Patsiendi asjatu ja kallis lennutransport jäi ära, samuti ka transpordiga kaasnevad vintsutused,” loetles peaarst uue diagnostikavõimaluse plusse.

Hiiumaa haiglas sai telemeditsiini süsteem korda kuu aega tagasi.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz