Linnas lõigatakse puid

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Mustamäe Haljastuse arboristid, kelle seas on ka inglasi, lõikavad linnavalitsuse tellimusel puude oksi Haapsalu alleedel.

Mahalõigatud oksad purustatakse hakkepuiduks, millega kaetakse osa Paralepa 2,5 km pikkusest terviserajast.

Linnavalitsuse linnakeskkonna peaspetsialisti Triin Tarvi sõnul alustasid arboristid läinud nädalal okste lõikamist Suur-Lossi ja Õhtu kalda tänaval, teisipäeval jätkatakse tööd Lihula maanteel. Ees ootab veel oksalõikus Jaama tänaval ja Kiltsi teel. Tarv lisas, et okstelõikus võib segada ka liiklust.

Triin Tarv ütles, et arboristide seas on ka inglasi. Puudele lähenetakse vastavalt puu liigile – kui remmelgas talub väga hästi seda, et pärast okstelõikust jäävad püsti vaid tüükad, mis peagi uut võra hakkavad kasvatama, siis kaskede ja tammede puhul eemaldatakse kuivanud oksi ja tõstetakase vajadusel võra kõrgemale.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
vaher
11 aastat tagasi

aga mika Lihula mnt.ääres kased hoopis maha võeti ja mitu ilusat puud(kändude järgi vaadates)