Haapsalu elanikuks registreerunu võib võita 300 eurot

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Haapsalu alustab 8. novembrist 20. detsembrini kestvat linnaelanikuks registreerimise kampaaniat, mille raames loositakse välja rahalisi auhindu, teatas linnavalitsuse pressiesindaja Tõnu Parbus.

Sarnane kampaania toimub Haapsalus esmakordselt. Linn ootab registreerima inimesi, kes pole end siin elades jõudnud veel linna elanikuks vormistada või on registreerimisotsust edasi lükanud.

Kampaania üks põhjuseid on see, et täpne ülevaade elanikest aitab linnal paremini elukorraldust planeerida. Linna suurimast tuluallikast, üksikisiku tulumaksust, pakutakse teenuseid kõigile linnaelanikele. Samuti kasutatakse üksikisiku tulumaksu tänavate korrashoiuks, valgustuseks ning lasteaedade ja koolide ülalpidamiseks.

Haapsalu linnapea Urmas Suklese sõnul on tänu suuremale maksulaekumisele linnal võimalus elukeskkonna parendamiseks ka rohkem investeeringuid teha. „Loodame, et elanikuks registreerimise kampaania aitab inimestele teadvustada, kui oluline on see, millisesse omavalitsusse nad on sisse kirjutatud,“ lisas Sukles.

Haapsalus elab 1. novembri seisuga veidi üle 11 000 inimese, linna elanikkond on selle aasta jooksul vähenenud pea kuuesaja inimese võrra.

Info kampaania tingimuste ning linnaelanikuks registreerimise kohta saab Haapsalu linna kodulehelt või helistades 472 5300.

Kõigi kampaania ajal Haapsalu elanikuks registreerunute vahel loositakse välja üks 300-eurone ning kaks 100-eurost summat.

Auhinnad loositakse Haapsalu linnavolikogu jaanuarikuu istungil.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
300 x10
11 aastat tagasi

Soome tööminister Lauri Ihalainen teatas, et Soome vajab aastas 20000-60000 uut töötegijat. Ja eestlased on teretulnud. Spetsialist teenib 3000 eurot kuus igal juhul.