0

Hinnasõda käib 220 Energia ja Eesti Energia vahel

Lehte Ilves

Lehte Ilves

lehte@le.ee

Elektrilepingu sõlmimisega tasub oodata novembri keskpaigani, sest elektrimüüjad muudavad veel hindu ja kõik müüjad ei ole turule tulnudki, soovitas elektrihinna võrdlusportaali elektrihind.ee arendusjuht Kert Valbet.

“Praegu tasub hinnaliikumisi vaid jälgida ja lepingu sõlmimisega oodata,” soovitas Valbet.

Hinnavõrdlusportaali andmeil on oma elektripaketi hindu muutnud 220 Energia ja Eesti Energia, teised neli turule tulnud elektrimüüjat ei ole oma hindu muutnud. 220 Energia avalikustas oma pakkumused esimesena ja on pärast seda hindu langetanud, eriti börsihinnast sõltuvate pakettide marginaali.

Teisena oma hindadega välja tulnud Eesti Energia on pigem 220 Energia muudatustele reageerinud ja teinud seda nii hindu tõstes kui ka langetades, selgitas Valbet. Kümmekond päeva pärast pakettide avalikustamist langetas Eesti Energia hindu, aga kui kaotada tuli lepingu enneaegse lõpetamisega seotud leppetrahv, kergitas Eesti Energia uuesti peaaegu kõikide pakettide hindu. Eriti tõusis elektri hind pikemaajaliste lepingute puhul.

Sel nädalal langetas Eesti Energia taas paljude pakettide hinda.

Hiljem elektrimüüjate sekka lisandunud Elektrum, Eesti Gaas, Imatra Elekter ja VKG Elektrivõrgud ei ole hindu muutnud.

Kert Valbet oletas, et viimased kolm firmat ei ole hinnasõjast huvitatud, sest neil on kindel klientuur ja nad pakuvad elektrienergiateenust tõenäoliselt eelkõige juriidilistele isikutele.

Praegu on elektrimüüjaid kuus, aga tulemas on veel vähemalt üks – Elektrimüügi AS, ütles Valbet.

Elektrihindade võrdlusportaal elektrihind.ee aitab võrrelda kõikide turule tulevate elektripakettide hindu ja tingimusi. Portaali kasutamine on tasuta.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz