ERR: Tallinn, selle lähiümbrus ja välisriigid tõmbavad Haapsalust maksumaksjaid

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Nagu suures osas omavalitsustes, nii on ka Haapsalu üks põletavamaid probleeme elanike vähenemine. Haapsalu linnajuhid rääkisid Vikerraadio saates Uudis +, kuidas mõjub elanike lahkumine linna rahakotile ja ärimeestele, kes ei leia töölisi.

Linnavalitsuse finantsjuhi Martin Schwindti sõnul on elanikeregistri andmeil selle aasta üheksa kuuga Haapsalust lahkunud 592 inimest. Tallinna ja selle lähivaldadesse asus elama 80–90 inimest ja välismaale lahkus 70.

2009. aastast praeguseni on maksumaksjate hulk Haapsalus vähenenud 4,7 protsenti, linna laekuv tulumaks on nende tõttu vähenenud 3,3 protsenti.

Tänavuseks maksulaekumiseks ennustab Schwindt umbes 5,1 miljonit eurot. Eelmisel aastal oli see summa 4,946 miljonit. Seega kogub Haapsalu hoolimata maksumaksjate arvu vähenemisest tänavu tulumaksu umbes kolme protsendi võrra rohkem kui eelmisel aastal. Sellest pole aga suurt abi, sest inflatsioon sööb tulu ära.

Sõna saavad veel linnapea Urmas Sukles ja Nurme vabriku juht Alari Engman. Nende juttu saab lugeda Läänlasest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tauri Huik
11 aastat tagasi

Ütleks parem nii: Haaapsalu maksumaksjad põgenevad reformierakonna eest Tallinna, selle lähiümbrusse ja välisriikidesse. Otse loomulikult on Reformierakonna ja peakommunist andsibi suureks unistuseks sunnismaisus, saaks pärisorje miinimumpalgaga eest edasi pedereerida ja saadud tulu prügikottides ämma juurde mustadeks päevadeks tallele panna.

Tegelikult
11 aastat tagasi

Pole see probleem vaid Eestil vaid terve maailm urbaniseerub. Olgu neid ettevõtteid palju tahes

Mees, kes oli maal
11 aastat tagasi

Teie, linnajuhid, pole suutnud meelitada Haapsallu ega selle ümbrusesse ühtegi suurt ettevõtet, kes pakuks ka piisavalt töökohti. Pole seal midagi teha, see et mõned lastepargid on?! vanematel tööd vaja, rääkige ilusat juttu tahate, aga õhust ja armastusest lapsi ei kasvata. Ja kahe aasta pärast jookseb üldse tühjaks Haapsalu.