Rahvastikugeograaf: Tagasiränne on kasvanud

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Tartu ülikooli linna- ja rahvastikugeograafia professori Tiit Tammaru sõnul on Euroopa riikidest Eestis enim välismaal töötamise kogemusega inimesi.

Nii Euroopa Liiduga ühinemine 2004. aastal kui ka 2008. aastal alanud majanduskriis on Eestis väljarännet suurendanud, kuid selle varjus on kasvanud ka tagasiränne, rääkis Tammaru Delfile.

“Hetkel ja praegu on näiteks paha lugu see, et maksumaksjaid jääb Eestis vähemaks, nii riigis tervikuna kui ka üksikutes linnades ja valdades,” ütles rahvastikugeograaf väljarände negatiivset poolt kommenteerides.

Ta tõi välja, et 2011. aastal oli rekordsuur nii välja- ja sisserändajate vahe kui ka Eestisse sisserändajate arv, kuid samas saabus 2011. aastal Eestisse rohkem inimesi kui 2000. aastate alguses oli iga-aastaselt lahkujaid.

“Hea on see, et Euroopa sotsiaaluuringu andmetel on Eestis kõige enam välismaal töötamise kogemusega inimesi, see tähendab Eestisse tullakse siiski tagasi,” lisas Tammaru.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments