Homme on viimane päev sõlmida uueks aastaks elektrileping

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Ligi 250 000 tarbijat, kelle üheaastane leping kaotab käesoleva aasta lõpus kehtivuse, peaksid oma edasise elektrilepingu osas valiku langetama hiljemalt homme, 10. detsembril, teatas võrdlusportaal Energiaturg.ee.

Energiaturg.ee juhtiva analüütiku Pirmin Tamme sõnul on tarbijatel nüüd viimane aeg uurida, mis tingimustel nende leping lõpeb või pikeneb ja arvestada, et homme saab veel viimast päeva sõlmida elektrilepingu algusega 1. jaanuarist 2014.

„Elektrimüüjad on aasta lõpus muutunud aktiivsemaks ja pakettide hinnamuutused läinud üha sagedasemaks – seda tõestab viimaste nädalate hinnamuudatuste statistika, mille põhjal on elektrimüüjad pakettide hindu valdavalt langetanud,“ ütles Tamm.

Eesti Energia on viimaste nädalate jooksul alandanud avalikus hinnakirjas fikseeritud pakettide hindu 0,02–0,09 senti, kuid tõstnud 36 kuu põhitariifsete pakettide hinda kuni 0,02 senti. Elektrum Eesti on langetanud pakettide hindu kuni 0,24 sendi võrra ja 220 Energia kuni 0,15 sendi võrra. Samuti on Eesti Gaas muutnud oma hinnakirja, pakkudes uuest aastast juba 0,02 senti soodsama marginaaliga pakette.

Energiaturg.ee on sõltumatu võrdlusportaal sobiva elektrilepingu sõlmimiseks, mida arendavad koostöös Advokaadibüroo GLIMSTEDT, investeerimisfirma Capital Mill ning IT-partnerina Helmes.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments