Tervislik amps, lonks ja maius Lepatriinu mängumaal

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 5

Reede õhtul kogunesid Uuemõisa Lepatriinu mängumaale lapsed koos isadega. Neid ootas kolm tegevuspesa: Amps, Lonks ja Maius.

Tervislikuks lonksuks tegi iga laps koos isaga perenaise Ingriti juhendamisel Lepatriinu šeigi – joogi kodumaistest maitsvatest asjadest.

Tervislik maius kommi asemel – selleks jagas näpunäiteid perenaine Eha. Sai proovida seda, mida kunagi varem polnud proovitud. Avastati, et porgand meega on väga hea maius. Päris uus avastus oli mustika-, vaarika- ja jõhvikakrõpsud, ja kui neid kasteti veel mee sisse – mmm… see oli hea. Maiustamise vahepaladeks said isad ja lapsed osaleda põnevates võistlustes.

Tervisliku ampsu tegevuspesas meisterdati perenaise Anneli juhendamisel köögiviljadest vahvaid asju. Väljanäitus oli vaatamist väärt. Kõike, millest meisterdati, sai ka maitsta.

Perenaise Külliki juhendamisel liiguti õigel ajal õigesse tegevuspessa ja lõpuks tantsisime kõik koos lepatriinude tantsu. Kõige vajamineva eest hoolitses MTÜ Lepatriinu Mängumaa omanik Kristin Veltri.

Isadelt tuli positiivne tagasiside ja emad on heas mõttes kadedad.

Ettevõtmine toimus projekti “Kohalik toit kohaliku kogukonna toidulauale” raames.

Eha Seller
ja kogu Lepatriinude meeskond

Fotod: Arvo Tarmula

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Malle
11 aastat tagasi

Siit on võimalik midagi “noppida”, kui idee ei ole veel “patenteeritud”. Igatahes väga lahe ettevõtmine.

Marta
11 aastat tagasi

Väga tore idee, mida võiks isegi korraldada. Palju edu tegijatele.