0

Uuel keelevõistlusel saab proovile panna oma kokkuvõtteoskust

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Haridus- ja teadusministeeriumi väärtusarendusprogramm, rahvusringhääling ning Tartu ülikooli eesti ja üldkeeleteaduse instituut korraldavad 28. ja 29. septembril Vikerraadio kodulehel kokkuvõttevõistluse „Tuum“, kus iga soovija saab panna proovile oma oskuse teha žürii antud pikemast tekstist kahesajasõnaline kokkuvõte.

„Kas teie oskate Tammsaare “Tõe ja õiguse” viie lausega kokku võtta? Või naabrimehe kalamehejutu lühidalt sõbrale edasi rääkida? Aga Vikerraadio tunniajase “Reporteritunni” kolme minutiga kokku võtta?“ küsivad võistluse korraldajad.

Kokkuvõtte tegemine pikemast tekstist või jutust on üks oskusi, mida inimene vajab läbi elu. Kokkuvõtteid peavad tegema õpilased, üliõpilased, teadlased, ametnikud, projektide kirjutajad, ajakirjanikud, veebitoimetajad, referendid.

Kokkuvõetav tekst avaldatakse 28. septembril kell 9.15 Vikerraadio kodulehel. Viimane aeg oma töö ära saata on 29. septembril kell 18. Vikerraadio arhiivist saab järelkuulata viimast „Keelesaadet”, kus Tiit Hennoste jagas näpunäiteid kokkuvõtte kirjutamise kohta. Abiinfot on ka „Keelesaate“ kodulehel.

Keelevõistluse võitjad antakse teada 17. oktoobril saates „Uudis+“. Järgneb tulemuste ja probleemide pikem arutamine 21. oktoobril kell 15.05 Vikerraadio „Keelesaates“.

Võistluse peaauhind on 100 eurot. Lisaks antakse kaks teist auhinda, kumbki 50 eurot, ja kolm kolmandat auhinda, igaüks 25 eurot.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz