Lääne Elu paberleht 25. septembril

Madiken

madiken@le.ee

Laupäeval Paunveres peetud väljanäitusele tõi Neeme Murka oma aiast Luual hiidmuna ümbermõõduga 125 cm. Foto: Lehte Ilves
Laupäeval Paunveres peetud väljanäitusele tõi Neeme Murka oma aiast Luual hiidmuna ümbermõõduga 125 cm. Foto: Lehte Ilves

Analüüs: millele kulub omavalitsuste raha

Läinud nädalal veebis kõigile kasutamiseks avatud omavalitsuste andmeist nähtub, et Läänemaal ületab väljaminekute poolest kõiki teisi Vormsi, kus on poole aastaga kulutatud rohkem kui mullu terve aastaga.

Kui vaadata valdade mullust viit kõige suuremat kuluartiklit, siis enamikul on seal koolid ja lasteaiad.

Milliseid kohalikke omavalitsusi on Eestile vaja?

Vaba Isamaalise Kodaniku vabatahtlikud küsitlesid 50 inimest üle Eesti, et saada vastus küsimusele, milliseid omavalitsusi on Eestile vaja. Aimar Altosaar teeb tulemustest lühikokkuvõtte.

Kuidas kaitsta jalgratast varga eest

Lääne prefektuuri haldusalas on tänavu registreeritud ligi 170 jalgrattavargust ja rattavarguste arv on kasvanud terves Eestis. Lääne prefektuuri kriminaalbüroo juht Nils Sempelson annab nõu, kuidas ratta varaste ohvriks langemist.

Uue kooli juhiks võib saada Leidi Schmidt

Haridusminister kinnitas eile komisjoni otsuse, et Läänemaa ühisgümnaasiumi direktoriks saab Leidi Schmidt, kes on Wiedemanni kooli õppealajuhataja ehk direktori asetäitja õppe– ja kasvatustöö alal.

Haapsalu volikogu uus liige ei taha olla „surnud hing”

Oma volitused Haapsalu linnavolikogus peatanud Siim Maiveli asemel saab kultuurikomisjoni liikmeks tema asendusliige Gert Virroja. Virroja tahab elustada volikogu rolli linnas, ennekõige elanike kaasamist otsustusprotsessidesse.

Ajujaht otsis Haapsalust uuenduslikke äriideid

Ettevõtluskonkursi Ajujaht meeskond korraldas eile Haapsalus tutvustuspäeva, julgustamaks heade ja innovaatiliste ideedega osalema konkursil.

Intervjuu Lauri Luigega

Lääne Elu küsis Lauri Luigelt 35 küsimust Reformierakonna rahastamisskandaali, Guatemala reisi, Riigikogu liikmetele tehtavate soodustuste, avalikkusega suhtlemise ja muu kohta. Luik otsustas vastata vaid seitsmele küsimusele. Lääne Elu avaldab kõik vastuse saanud küsimused ja vastamata jäänud küsimused täispikkuses.

Amet palub luba loopealseil eramail loomi karjatada

Keskkonnaamet saatis 700 Lääne–Eesti maaomanikule kirja palvega hakata oma hooldamata loopealsel ise karjatama või anda riigile luba seda teha. Keskkonnaameti maahoolduse peaspetsialisti Annely Reinloo sõnul alustati nõusolekute kogumist selleks, et taotleda Euroopa Liidu raha loopealsete hooldamiseks.

Looduskaitseseaduse järgi ei ole eraomanikul õigust takistada vajalikke looduskaitsetöid oma maal — kui ise ei tee, tuleb lasta riigil teha. Sellest hoolimata ei plaani keskkonnaamet kedagi sundida, vaid püütakse omanikega kompromissile jõuda.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
RK
11 aastat tagasi

Peab ikka väga rumal olema, et selliseid küsimusi esitada ajal, kui Meikari uurimine alles pooleli. Kas ajakirjanik tõesti arvab, et tema viib ise juurdlust läbi. Mina saan aru, et see segaks ilmselt juurdlust. Aga teise inimese rahakotis on väga põnev sorida. Kahju kohe tüdrukust, et tal kõigeks õigust pole. Eriti kurjaks ajab siis, kui oma palk väike.

võibolla
11 aastat tagasi

siis ei pea tulevikus selliseid noorsande enam valima, lihtne moraal

**ll**
11 aastat tagasi

külamehele.

Heh. Kui juba Lääne Elu sai 35 le küsimusele ainult 7 vastust mis sa loodad, et broilerihärra miski külamehe küsimusi üldse olemasolevaks tunnistab:)

vaadake peeglisse
11 aastat tagasi

kes te laululuiskaja poolt oma hääle andsite

külamees
11 aastat tagasi

LE jättis hr Lauri Luigelt küsimata USA palvushommikusöögil käimise eesmärgil maksumaksja raha kulutamise põhjendused. Samuti küsimuse hr Lauri Luige poolt Riigikogu kantselile esitatud taotluse Välisministeeriumilt viisa väljastamiseks palvushommikusöögi ürituse külatamise eesmärgil Ugandas. Kuidas eelnimetatud üritused või tegevused teenisid või teenivad Läänemaa valijate huvide esindamist EV Riigikogus, milleks hr Lauri Luik on Läänemaa valijate poolt Riigikogusse valitud. Läänemaa valija käib turismireisil isklike säästude arvel ja ei tee seda tööajast vaid võtab selleks puhkuse. Kas EV Riigikogu liikmel on võrreldes Läänemaa valijaga eristaatus maksumaksja raha kulutamisel? Kas EV Riigikogu liikme kuluhüvitistest ei piisa, et peab sisuliselt turismireisidel Guatemaalas ja USA-s käima EV… Loe rohkem »