0

Lääne Elu paberleht 18. septembril

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Foto: Arvo Tarmula
Foto: Arvo Tarmula

* Matsalu loodusfilmide festivali võidufilmi ei olnud tänavu raske valida, kinnitasid žüriiliikmed. Selleks sai Saksa filmimehe Jan Hafti täispikk linateos „Roheline ime — mets”, mis jookseb läinud nädala lõpust Saksamaa kinodes suurel ekraanil. Kaie Ilves uuris, mis on filmi õnnestumise taga.

* Taebla külaraamatukogus alustas septembris tööd postipunkt, mis vahetas välja postkontori. „Postkontor pandi suvel kinni ja tehti aseaine,” ütles Taebla külaraamatukogu direktor Milvi Järviste.

* Estonian Airi suur kahjum ei saa poliitikuid üllatada, kirjutab kolumnist Arved Breidaks. Ettevõttele seadis riik eesmärgi kasvatada käivet. Kui laiendada kahjumlikku tegevust, siis mõistagi suurendab see kahjumit, mitte ei loo kasumit.

* Pühapäeval pühitses peapiiskop Andres Põder Kullamaal ametisse õpetaja Lembit Tammsalu.

* Haapsalu lastekodu peremajade ehitamise peatöövõtja on vaidlustanud sotsiaalministeeriumi leppetrahvi nõude, taotledes trahvi vähendamist kolmveerandi võrra.

* Jaan Franclin Perlitz meenutab, kuidas ta noore ajakirjanikuna sattus Mehhiko massipulma.

* Eile algas tervise arengu instituudi puu– ja köögiviljakampaania, mille eesmärk on aidata eestlased viie Euroopa tervema rahva sekka. Lääne Elust saab teada, kuidas teha Waldorfi salatit, balkažaani–tomativormi, ratatouille’d ja Parma juustuga kõrvitsasuppi.

* Viiendalt leheküljel leiab pildireportaaži Matsalu 10. loodusfilmide festivalist 12.–16. septembril Lihulas ja Penijõel.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz