Parvlaevasõit saartele võib veerandi võrra kallineda

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Majandusministeerium saatis kooskõlastusele määruse eelnõu, mis tõstab parvlaevaliinidel piletihindu alates tuleva aasta veebruarist keskmiselt 25% võrra, vahendab ERR Uudised.

Ministeerium selgitab hinnatõusu vajalikkust eelnõu seletuskirjas sellega, et kui hinnad jäävad tänasele tasemele, tekib eelarve mahu samaks jäämisel 2013. aastal puudujääk umbes miljon eurot.

Parvlaeva üleveohindade tõstmine toob kaasa eeldatava piletitulu suurenemise ca 1,49 miljoni euro võrra 2013. aastal ning 60 000 euro võrra 2014. aastal.

Eelnõu heakskiitmisel hakkab reisija täispilet Kuivastu–Virtsu liinil maksma senise 2,24 euro asemel 3 eurot ning sõiduauto ülevedu senise 6,39 euro asemel 8 eurot.

Rohuküla–Heltermaa liinil maksab täispilet edaspidi 3,50 (praegu 2,56) ning sõiduauto pilet 9 eurot (7,67), Sõru–Triigi liinil vastavalt 3 eurot (2,24) ja 8 eurot (6,39).

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments