Isikutunnistuse taotlemine tehti mugavamaks

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Lääne prefektuuri kodakondsus- ja migratsioonibüroo teenindused pikendasid lahtioleku aegu, sest paljudel inimestel lõpeb isikutunnistuse ja passi kehtivusaeg sel või järgmisel aastal.

„Et töötaval inimesel võib olla keeruline argipäeval dokumentide taotlemiseks aega leida, avame oma teenindused kuni selle aasta lõpuni ka iga kuu teisel laupäeval,“ teatas Lääne prefektuuri kodakondsus- ja migratsioonibüroo juhataja Ive Luur.

Lääne prefektuuri kodakondsus- ja migratsioonibüroo on peale tööpäevade avatud veel 8. septembril, 13. oktoobril, 10. novembril ja 8. detsembril kella 10–14. Kui argipäeviti on teenindused tavapäraselt olnud avatud 9–17, siis suvekuudest alates on kolmapäeviti on teenindused avatud tunni võrra kauem ehk kella 18ni.

Luuri sõnul ei pea dokumendi vahetamisega ootama selle kehtivuse lõpuni, vahetama võib tulla ka varem.

Kõikides teenindustes saab kohapeal kasutada fotoboksi ja seal foto tegemine on tasuta. Sobib ka fotograafi juures tehtud foto, kuid see peab vastama nõuetele ja olema tehtud taotluse esitamisele eelneva kuue kuu jooksul.

Taotlemiseks tuleb kaasa võtta isikut tõendav dokument. Ive Luur soovitab võimalusel tasuda riigilõiv eelnevalt internetipangas või postipangas. Teenindustes saab riigilõivu tasuda deebetkaardiga või sularahas.

„Tuletame kõigile dokumenditaotlejatele meelde: ärge unustage oma dokumendile järele tulla,“ lisas Luur.

Isikut tõendavate dokumentide seaduse kohaselt peab igal 15aastasel ja vanemal Eestis elaval Eesti kodanikul olema isikutunnistus (ID-kaart).

Põhjalikumat infot saab PPA infotelefonil 612 300 või politsei koduleheküljelt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments