Vaba Isamaalise Kodaniku abiesimeheks valiti Andres Ammas

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

MTÜ Vaba Isamaaline Kodanik mõttekoda valis oma esimeheks Tartu ülikooli kriminoloogia professori Jüri Saare, abiesimeesteks valiti Jevgeni Krištafovitš ja Andres Ammas.

“Eesti poliitiline reaalsus on maha jäänud kiirelt areneva ühiskonna nõuetest ja üha kaugenenud valikuvabadust hindavatest inimestest, mistõttu siinne elu ja erakonnad ei suhestu enam piisavalt,” ütles Jüri Saar pressiteates.

“Kõige tähtsam on kujundada ja kinnistada uus, senist postkommunistlikku asendav poliitiline kultuur. Usun, et vabade isamaalaste liikumisel on potentsiaali niisuguse vaimse pöörde esilekutsumiseks ja olen valmis selle realiseerimisele kaasa aitama,” lisas ta.

Noorteühingu Avatud Vabariik tegevjuht Jevgeni Krištafovitš sõnas, et peab oma peamiseks ülesandeks muukeelsete kaaskodanike kaasamist ühingu tegevusse. “Inforuumid on kahjuks ikka veel väga erinevad, aga potentsiaalseid konservatiivse maailmavaate toetajaid leidub ka muulaste seas,“ ütles ta.

MTÜ Vaba Isamaaline Kodanik Mõttekoda valiti augustis ühingu üldkoosolekul. Selle 11 liiget on Aimar Altosaar, Andres Ammas, Sirje Endre, Andres Herkel, Brit Kerbo, Jevgeni Krištafovitš, Tarmo Kõuts, Tõnis Lukas, Madis Masing, Jüri Saar ja Jaan Uustalu.

Mõttekoda on üldkoosoleku järel ühingu kõrgeim organ, mille koosolekutel kujundatakse ühenduse poliitilised ja programmilised seisukohad. Mõttekoja koosolekud on avalikud kõikidele Vaba Isamaalise Kodaniku liikmetele.

MTÜ Vaba Isamaaline Kodanik eesmärk on kodanike vabatahtliku tegevuse ning rahvuslik-konservatiivse maailmavaate edendamine ja levitamine.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments