Juhtkiri: Hea halb uudis

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Vaba Isamaaline Kodanik ja ühendus Parem Eesti teatasid, et hakkavad asutama uut parempoolset, ausat ja eetilist erakonda. Pinnas selleks on soodne, sest paljud on tüdinenud neljast parlamendierakonnast, kes on Toompeale justkui naelutatud.

Nii et ühtpidi hea uudis, aga kummatigi on elu näidanud, et kui algul tullaksegi välja uute ideaalide ja lubadustega, siis ei kulu kuigi palju aega, kui ka uus erakond on vanadega äravahetamiseni sarnane. Algatajad võivad olla ausad ja tublid, igati heade kavatsustega, aga mingil hetkel saab võidu poliitika tumedam pool.

Kõiges ei maksa süüdistada poliitikuid. Inimene, aga küllap käib see ka erakonna kohta, on täpselt nii hea või halb, kui tal lastakse olla. Nii tasub ka valijal peeglisse vaadata. Valija on siiani kõik poliitikute patud ja eksisammud andeks andnud. Valimiste vahepealsel ajal erakondade reiting küll kõigub üles ja alla, aga kui valimised on läbi, läheb kõik vanaviisi edasi. Ei mingit karistust ega vigade parandust.

Võib–olla uuendab praegust kivistunud poliitmaastikku uue erakonna soov muuta valimisseadust ja erakondade rahastamist, et riigikokku võiksid pääseda ka väiksemad erakonnad ja et lõpeb teerullipoliitika, et kord riigikokku pääsenud erakonnad ei tunneks ennast seal igavesena. See juhtub aga ainult siis, kui ka valija hakkab talle antud võimu tarvitama.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
giay nam cong so
9 aastat tagasi

Hey, thanks for the blog post.Thanks Again. Want more.

dmvvatest
9 aastat tagasi

Thanks for sharing, this is a fantastic blog article.Really looking forward to read more. Fantastic.

fx range traders review
9 aastat tagasi

Really appreciate you sharing this blog article. Keep writing.

employee benefits
9 aastat tagasi

Enjoyed every bit of your blog.Much thanks again. Keep writing.

PTU Options Mastery
9 aastat tagasi

Major thanks for the post. Will read on…

FB Echo review
9 aastat tagasi

Awesome post.Really looking forward to read more. Will read on…

5 dollars
9 aastat tagasi

Awesome blog article. Want more.

eedu
10 aastat tagasi

Nad on harjunud lubama aga mitte lubadust täitma. Seda on näidanud nende
riigikogus olemise aeg.