Paraleppa tuleb valgustatud terviserada

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Haapsalu linnavalitsus sai kultuuriministeeriumilt 40 000 eurot Paralepa terviseradade korrastamiseks ja valgustuse rajamiseks.

„Suurem osa rahast kulub 2,5 kilomeetri terviseraja valgustuse tegemiseks,” ütles linnavalitsuse spordi– ja noorsootöö peaspetsialist Veiko Pärnaste. „Pakkumine käib.”

Raha peaks jaguma veel 5 km raja freesimiseks ja 2,5 ning 5 km rajale juhatavate siltide paigaldamiseks.

Pärnaste sõnul peaks rada oktoobris valgustatud olema. „Siis saab juba sel sügisel ja talvel valgustatud rada kasutada,” sõnas Pärnaste. Terviseraja korrastab ja hakkab hooldama Haapsalu Linna spordibaasid.

Linna finantsjuht Martin Schwindt ütles, et raha kannab kultuuriministeerium linnale üle, kui töö on tehtud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Eestimaa Blogi
11 aastat tagasi
Rooland
11 aastat tagasi

Kas ma saan nüüd õigesti aru ? Need kohad kus ei käida need valgustatakse ja seal kus seda valgustust rohkem vaja on seal kas valgustus on olemas aga need ei põle või siis puudub … Nagu näiteks korvpalli platsid , seal on ikka valgust vaja aga kus see valgustus on ? HG platsil see puudub ja staadioni platsil ei panda neid põlema , väga äge.

eliidile
11 aastat tagasi

linnas pimendame, Paralepas laiutame, kes on need öised sportlased?

Lapsevanem
11 aastat tagasi
Reply to  eliidile

Sügisel ja talvel on juba õhtul kella neljast pime ja pimedat aega jätkub novembrist kuni märtsisni. Valgustuse saab sisselülitada fotosilmaga ja välja sobilikul ajal kellaga ning pole põhjust öisel ajal valgustada, Seega “öiseid sportlasi” polegi minu meelest.ja asjatu nurin 11.30 poolt. Võimalik on valida spetsiaalsed valgustid ja 5 km valgustatud raja elektri kulu ca 800 – 900 € aastas, mis pole sugugi palju võrreldes võimalusega õhtul peale tööpäeva jalutamas, sõrkimas-jooksmas, kepikõndi tegemas, jalgratta sõitu ja talvisel ajal suusatamas käia. Viimased põhjalikud rahvatervise uuringud selgitasid, et kõige enam viib inimesi hauda vähene liikumine ja seega on väga tervitatav, et Haapsalu Linnavalitsus… Loe rohkem »

Valgus Koordis
11 aastat tagasi