Metsküla kronul galopis ei võistelda

Madiken

madiken@le.ee

Traditsioonilisel ratsutamisvõislusel Metsküla kronu võisteldakse tänavu ainult parkuuris, sest galopisõidu on vihmasajud hobustele ohtlikuks muutnud.

Homme 19. korda toimuval Metsküla kronul võtavad hobused ja ratsutajad tavaliselt mõõtu parkuuris ja galopis, kuid tänavu võisteldakse ainult parkuuris, ütles võistluse direktor Hellat Rumvolt. Varem on Rumvolti sõnul galopp ära jäänud vaid ühel korral.

„Vihmasajud on maa teinud väga libedaks pealt,” sõnas Rumvolt. „Ei taha võtta sellist suurt vastutust, et mõni hobune jala nikastab või väänab.”

Võistlusest võtab sel aastal osa umbes 15 hobust ja ratsanikku Läänemaalt, Pärnumaalt ja Harjumaalt, ütles Rumvolt.

Parkuuris võisteldakse kolmes latikõrguses — 50–60 cm lastele, noortele, harrastajatele ja esimest hooaega võistlevatele hobustele või ratsanikele, 70–80 cm ponidele ja 90–100 cm hobustele. Hinnatakse sõidu puhtust ja kiirust.

Metsküla kronu eesmärk on propageerida ratsasporti Läänemaal ja võimaldada algajaile võistluskogemust.

Rumvolti sõnul on Metsküla kronu aastatega muutunud rahvaüritusest spordiürituseks. „Alguses oli mõni ansambel, pealtvaatajatele mänge ja laat, aga see hajutas tähelepanu — keskendume spordivõistlusele,” selgitas Rumvolt.

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
***
10 aastat tagasi

Galopis võisteldi ikka. See ei jäänud ära!