Läänlased viivad Eesti hõngu Stockholmi

Madiken

madiken@le.ee

Läänlased tutvustavad laupäeval Stockholmi Eesti majas Rootsi eestlaste liidu korraldataval Läänemaa päeval maakonna käsitööd ja kultuuri. Maakonnapäeva peetakse Eesti iseseisvumise taastamise aastapäeva puhul.

Kell 12 avatakse laat, kus Läänemaa käsitööd pakuvad kauplused “Ehe ja Ehtne Käsitöö” ja “Haapsalu Disain”. Tiina Kannistu (OÜ Tikimari) näitab ja müüb Eesti arhailise tikandiga linaseid riideid ning klaasikunsti. Marika Adman avab mõneks tunniks “Läänemaa külapoe”, kust leiab eestimaist toidukraami. MTÜ Vormsi kultuuriühing tutvustab saart ja müüb kohalike meistrite toodangut. Kohal on Iloni Imedemaa ja Rannarootsi muuseumi esindajad.

Illustraator Ott Vallik avab Eesti Maja näitusesaalis oma esimese rahvusvahelise näituse. Väliseestlased saavad kohtuda kirjanik Aidi Vallikuga, kes loeb oma raamatutest katkendeid. Samas toimub Tikimari linaste kleitide moeshow, esineb tantsurühm Black Coffee. Korraldatakse noaga vestmise, nõelviltimise, arhailiste tikandi, leivaküpsetamise õpitoad.

Eesti iseseisvumise taastamise aastapäeva puhul korraldab Rootsi eestlaste liidu Stockholmi osakond Eesti maakonna päeva juba kolmandat korda. Rootsis on külas käinud saarlased ja setud ning üritused on alati väga publikurohked olnud, edastas Rootsi eestlaste liidu sekretär Laura Veisson.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments