Kaia Kanepi: Kui tervis peab vastu, mängin järgmisel olümpial

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Foto: Kaia Kanepi Facebooki lehekülg
Foto: Kaia Kanepi Facebooki lehekülg

Kaia Kanepi vastas oma Facebooki lehel fännide küsimustele, öeldes muuhulgas, et järgmisel olümpial võistlemine sõltub tervisest ja kohast edetabelis.

1. Kuidas paranemine läheb, Kaia? Millal saad jälle võistelda ja kus?
Veel huvitab, kas sulle meeldib rohkem mängida hommikuti või õhtuti (mis variant sobib paremini). Mida huvitavat veel suvel peale trenni teinud oled?

Kaia: Õnneks on kannad paremaks läinud ja saan juba natuke tennist mängida. Loodan, et US Openil saan osaleda, see algab 27 augustil. Pärast seda tahaks mängida Seouli, Tokyo ja Pekingi turniiridel.
Mulle meeldib tennist mängida pärastlõunal ja õhtul. Hommikul on lihtsalt minu jaoks liiga vara. Ere päike mulle ka väga ei meeldi. Suvel olen Eestis päris palju ringi sõitnud. Käinud puhkamas Saaremaal, Pärnus ning muidugi ka Haapsalus.

2. Mis sinust siis oleks saanud, kui sa poleks profitennisistiks saanud? Mis sorti muusikat kuulad? On sul mõni lemmikspordiala, mida jälgid ka telekast? Kiiret paranemist ja edu edaspidiseks. Loodetavasti rõõmustad meid veel mitmete turniirivõitudega. 🙂

Kaia: Ma ei teagi, millega ma oleksin siis tegelenud. 🙂 Arvatavasti oleksin õppinud midagi huvitavat. Enamasti kuulan tantsumuusikat ja meeldib ka RnB. Ega ma peale tennise telekast väga teisi spordialasid ei vaatagi.

3. Kas enne US Openit mingi turniir on plaanis?

Kaia: Loodan, et mul õnnestub sel aastal US Openil ikka mängida.
Eelturniiridel osalemine on kindlasti välistatud.

4. Kuidas hindad Anett Kontaveiti arengut ja potentsiaali? Seoses sellega küsiksin ka seda, et kui tähtsaks pead 2001. aasta Prantsuse lahtiste noorteturniiri võitjana edu saavutamist juunioride suure slämmi turniiridel enne profikarjääri alustamist? Loodan väga, et kunagi osutub võimalikuks näha Kaia Kanepi ja Anett Kontaveiti vastasseisu mõnel WTA tippturniiril. 🙂

Kaia: Anett on väga tubli ja potentsiaali temas kindlasti jätkub. Juuniorite suure slämmi võit on kindlasti suur saavutus, kuid üle tähtsustada seda ei ole mõtet. 😀 Millegipärast on eestlastel kogu aeg vaja omade vastaseisu. Kui peaksime WTA tippturniiril omavahel kohtuma, siis peab ju üks meist koju sõitma. Tore oleks, kui me mõlemad jõuaksime maksimaalselt kaugele.

5. Kas sul on ka võistluste ajal kindlad rituaalid, mida järgid? Näiteks kõik teame, et Sharapova istub puhkepausi ajal keskendunult, murrab banaani küljest tükikese, pistab suhu, joob paar lonksu jne. Ja seda iga kord. Sinu puhul pole sarnaseid asju tähele pannud. 🙂

Kaia: Mul pole väga rituaale, mida mainida ja ebausklik pole ma ka üldse. Sharapova on selles vallas veel algaja, vaadake, mida Nadal teeb. 🙂

6. Tervist! Jürgen Zopp ütles hiljuti, et naiste- ja meestetennise vahe on selline, et meeste viiesajas reket teeb naiste esireketile vabalt ära. Kas oled temaga nõus? Kes võidab, kui Vladimir Ivanov hakkab mängima sinu vastu?

Kaia: Olen Jürgeniga nõus ja pole kahtlustki, et Ivanov võidaks.

7. Kas vaba aega sisustad pigem filmide vaatamisega (lemmikfilm) või lugemisega (lemmikraamat)? Kuidas suhtud mõttesporti (male, kaardimängud jne) ?

Kaia: Profisport on ikkagi eluviis. Rasked treeningud ja võistlused nõuavad minult maksimaalset pingutust ja pühendumist. Nendel vabadel hetkedel, kui ma treeningute ja võistlemisega ei tegele, vaatan filme või tegelen oma mängude korduste analüüsimisega. Raamatuid loeksin hea meelega, kuid kahjuks on see minu kiire elutempo jaoks liiga aeganõudev tegevus. Mõttesporti suhtun väga hästi, kuigi ma ise seda väga ei harrasta. Filmidest on viimasel mu lemmikuteks kujunenud millegipärast spordiga seotud filmid. Hetkel näiteks on mul lemmikuks “Peaceful Warrior”, samuti meeldib “Moneyball” jms.

8. Kas ja kui palju analüüsisid oma viimast võistlusmängu Šarapova vastu? Mida oleksid nüüd teisiti teinud?

Kaia: Igast kaotusest on palju õppida, nii ka Šarapova kaotusest. Temaga mängides olin ise rohkem pinges ja nii on keeruline head mängu näidata. Olen teinud sellest omad järeldused ja järgmine kord läheb kindlasti paremini.

9. Olen jälginud sinu tennisekarjääri mitmeid aastaid. Kiidan, oled viimasel neljal aastal reeglina näidanud juba väga head tennist (välja arvatud 2009. aasta mõõn). Missuguseid abinõusid oled kasutanud, et kaotusteseeriaid ei tuleks? Kuidas on hetkevorm?

Kaia: Kaotused tulevad nii või naa. Kui mängutase paraneb, siis lihtsalt ei pruugi need kaotuseseeriad nii pikaks minna. Hetkel on vormi kohta raske ütelda, olen pärast vigastuspausi veel väga vähe tennist mänginud.

10. Mida muudad oma mängus nüüd kui mängid jälle hard court’i turniire?

Kaia: Hard court’il proovin kindlasti olla agressiivsem kui liival. Iseenesest agressiivselt mängin ma alati, ka liiva peal. Seal aga kipuvad väljakukatte tõttu punktid minema pikaks.

11. Oled Eesti viimaste aastate parim naissportlane ja meie riigi uhkus. Kurb oli lugeda, et sa ei pruugi enam mängida olümpiamängudel. Kas sa pead end juba vanaks sportlaseks? Põhjenda vastust palun. Tennises tundub, et viimase aja tendets on see, et läbi löövad sinust vanemad sportlased ja TOP 20s oled keskmine oma vanuse poolest.

Kaia: Arvan, et mängin 2–3 aastat kindlasti veel. OM on aga 4 aasta pärast. Palju oleneb ikkagi tervisest ja kui heal tasemel ma siis veel mängin. Kui tervis peab vastu ja olen edetabelis piisavalt kõrgel, siis loomulikult mängin seal ka.

12. Kas te plaanite kunagi Jürgen Zoppiga mängida Hopman Cupil? Me, Perthis elavad eestlased, tuleksime Teid kindlasti vaatama…

Kaia: Me ei ole sel teemal omavahel rääkinud. See oleneb meie mõlema rankingust ning ka meie võistlusgraafikutest. Iseenesest on see minu jaoks huvitav mõte.

13. Kas võiksid kunagi mängida HEADi reketiga? Miks sa mängid Wilsoni reketiga, mis sulle selle juures meeldib?

Kaia: Mu reket on minu jaoks kohandatud ja see sobib mu mängustiiliga.

14. Ma elasin sulle kaasa Brisbane’is pingelises 3-setilises mängus Panova vastu ja sa võitsid kogu turniiri. Mis tunne oli võita aasta esimene turniir?

Kaia: Võitmine tekitab alati suurepärase tunde. Loodan Sind näha ka järgmine aasta publikus.

15. Kes on sinu sõbrad WTA Touril? Milliste mängijatega sa veedad aega? Loodan, et paraned pea.

Kaia: ma saan läbi Sofia Arvidssoni, Julia Göergesi ja paljude teistega. Tänan heade soovide eest.

16. Millise stiiliga vastase vastu on sul mugavaim mängida? Millise vastu raskeim?

Kaia: see sõltub väljakust ja päevast. Mul on kergem mängida passiivsete vastaste vastu – nende vastu, kes ei ründa igat palli.

17. Kui palju muutub sinu kaal hooaja jooksul? Kas sa võtad juurde hard court hooajaks, nagu seda teeb Serena Williams?

Kaia: Mu kaal ei muutu palju. Ma loodan, et ma ei võta kaalust juurde. 🙂

18. Milline näeb välja su Aasia-turnee?

Kaia: See sõltub, kuidas mu vigastus paraneb. Loodetavasti saan mängida Seouli, Tokyo ja Pekingi turniiridel.

19. Kas sa kavatsed naasta Moskvasse, et kaitsta finalisti punkte? Kuidas sulle meeldis Moskvas?

Kaia: Loodetavasti naasen. Mulle meeldis väga Moskvas.

20. Millised on sinu mälestused Portugalist ja Estorili turniirist? Kas sa kaaluksid Lissaboni kui suvepuhkuse kohta?

Kaia: mu mälestused Estorilist on suurepärased. Turniirivõit tekitab alati positiivseid mälestusi ja Estorilis võit on mulle eriline mitmel põhjusel. Kahjuks ei ole mul tavaliselt suvepuhkust. 🙁

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments