HKHK vilistlased Krestina Õun ja Merlyn Kallaste valmistuvad EuroSkillsiks

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Merlyn Kallaste
Merlyn Kallaste

Täna on Tallinna teeninduskoolis tihe harjutuspäev Eesti parimal noorel kokal Krestina Õunal ja teenindajal Merlyn Kallastel, kes sõidavad oktoobri alguses Belgiasse Spa linna üle-euroopalistele kutsevõistlustele EuroSkills 2012. Eestit esindavad Õun ja Kallaste on mõlemad Haapsalu kutsehariduskeskuse vilistlased.

Treeningpäeval harjutavad ja viimistlevad noored meistrid üle-euroopaliste kutsevõistluste korraldajate püstitatud ülesandeid, mida lõplikuks võistluseks muudetakse ligi kolmandiku võrra. Selleks, et treeningpäeva tuua tegeliku võistluse pinevust, harjutatakse koos Soome noortega. Harjutuspäeva aitavad organiseerida Eesti Kelnerite Liidust Allar Vainu ja Eesti Peakokkade Ühenduse liige Kristi Tüvi, kes ühtlasi osalevad EuroSkillsil ekspertidena.

„Õpilaste jaoks tähendavad kutsevõistlused pärast tunde pingutamist, harjutamist, viibimist köögis ja pidevat enesearendamist,“ ütles restorani Tchaikovsky kokk Krestina Õun. Tema sõnul on võistlused kindlasti oma kooli ja oskuste näitamine ning rahvusvaheliselt ka oma riigi esindamine. „Seal tunned, et esindad Eestit,“ arvas Õun.

Krestina Õun esindab Eestit rahvusvahelisel võistlusel juba teist korda. Möödunud aastal esines ta edukalt Londonis WorldSkillsi võistlustel, jagades 12.–14. kohta ja saavutades 516 meisterlikkuse punkti. 2010. aastal võitis Krestina Tallinna toidumessil noorkokkade võistluse.

Merlyn Kallaste oli edukas 2011. aasta sügisel Tallinna toidumessil, kus ta saavutas peavõidu ja parima noorteenindaja tiitli. Eestit EuroSkillsil esindama valiti Kallaste juuni algul toimunud võistlusel.

Üle-euroopaliste kutsemeistrivõistluste EuroSkills eesmärgiks on tutvustada kutsealasid ja noorte meistrite oskusi ning seeläbi arendada kutseõpet üle kogu Euroopa. Iga kahe aasta tagant toimuvatel võistlustel panevad end ligi poolesajal kutsealal proovile kuni 25aastased noored meistrid. Esimesed võistlused toimusid 2008. aastal Hollandis, kus osales 12 eestlast. Eestile edukaimalt on läinud 2010. aasta võistlused Portugalis, kus 27 riigi seas saavutati kümnes koht ning koju toodi seitse medalit: kolm kulda, üks hõbe ja kolm pronksi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments