Poole aasta jooksul karistati Läänemaal üldkasuliku töö määramisega üht inimest

Kylaline

info@le.ee

Lääne prefektuurile saabus ajavahemikul jaanuarist juunini üks kohtulahend, mis sisaldas üldkasuliku töö määramist Läänemaal, täpsemalt Haapsalus.

Süüdlasele määrati 14 tundi üldkasulikku tööd ja tunnid said tehtud Haapsalu metsakalmistul, ütles Lääne prefektuuri korrakaitsebüroo vanemspetsialist Sirli Seegar.

Mujal Lääne prefektuuri haldusalas on üldkasulikku tööd karistusena rohkem määratud ja karistatud inimesed on ette võtnud suuremaid töid. Hiiumaal on koristatud Kärdla laululava ja -väljakut ning remonditud ja taastatud kohalikku rulaparki.

Sarnaselt Haapsalule oli ka Saaremaal Kaarma vallas karistatute pärusmaaks heakorratööd Kaarma maalinnas ja kalmistutel. Haudade ja kalmistu heakorraga tegelesid üldkasuliku töö tegijad ka teistes omavalitsustes.

Väiksemates kohtades, nagu näiteks Häädemeestel, kasutas vald karistatuid hädavajalike tööde tegemiseks – nii lõhkusid ja saagisid üldkasuliku töö tegijad talvist küttematerjali Massiaru algkoolile kui ka Häädemeeste vallamajale.

„See on äärmiselt positiivne, et seaduse vastu eksinud üldkasuliku töö tulemusena kogukonna heaks midagi reaalselt ära teevad. Meil on väga hea meel, et koostööpartnerid on karistatute rakendamisel nii vastutulelikud. Seda peamiselt seepärast, et üldkasuliku töö juhendamine ja kontrollimine on neile tegelikult põhitöö kõrval lisaülesandeks,“ nentis Seegar.

Alates käesoleva aasta 1. jaanuarist võimaldab õiguslik regulatsioon määrata asenduskaristusena üldkasulikku tööd ka väärteoasjades. Varasemalt oli see võimalik vaid kriminaalkaristuste korral.

Kuue esimese kuu jooksul saabus Lääne prefektuuri 46 kohtulahendit, milles rakendati karistusena üldkasulikku tööd. Enamikel juhtudest on tegemist liiklusseaduse rikkumistega, seda koguni 54% juhtumitest.

Samas on rikkumiste hulgas veel alkoholiseaduse vastu eksimisi, avaliku korra rikkumisi ja varavastaseid süütegusid.

Tagasiside tööandjatelt on karistatute ja nende töö kohta üldjuhul positiivne, sest enamasti on tegemist töökate inimestega, kes soovivad oma rikkumise probleemideta heastada, seisis politseiameti pressiteates.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
handbags view
10 aastat tagasi

Just as Described…Great Seller!!!
handbags view http://www.thornessfarm.co.uk/

billiga nike free run 5.0
10 aastat tagasi

I got what you mean , thanks for putting up.Woh I am pleased to find this website through google. “It is a very hard undertaking to seek to please everybody.” by Publilius Syrus.
billiga nike free run 5.0 http://www.adecco.si/news/index.asp?id=13