Ööpäeva keskmine maksumus Läänemaa majutusettevõtetes langes ühe kuuga 6 eurot

Kylaline

info@le.ee

Tühja maja Promenaadi hotellis suvel ette ei tule. Kõige nõutumad on hotellikohad sel nädalavahetusel toimuva American Beauty Car Show aegu. Foto: Arvo Tarmula
Promenaadi hotell Haapsalus. Foto: Arvo Tarmula

Statistikaameti 2012. aasta esimese poolaasta andmetest selgub, et Läänemaal oli ööpäeva keskmine maksumus majutusasutustes tänavu juunis 19 eurot. Maikuus oli ühe ööpäeva keskmine maksumus aga 25 eurot. Seega võis turist maikuu asemel juunis Läänemaad külastades säästa keskmiselt 6 eurot.

Mullusest juunist oli tänavu ööpäev Läänemaa majutusasutuses keskmiselt 2 euro võrra odavam.

Eesti keskmisest ööpäeva hinnast – 32 eurot – oli juunis maakonna majutusettevõtete keskmine 13 euro võrra odavam. Eesti keskmine ööpäeva maksumus majutusasutuses oli 3 eurot kallim kui eelmise aasta samal kuul. Tallinna majutusettevõttes oli ööpäeva keskmine hind riigi keskmisest kõrgem — 39 eurot, mujal Eestis sai ööbida odavamalt.

Läänemaal oli tänavu juunis 54 majutuskohta, milles kokku 1779 voodikohta, mille täituvus 35%. Eelmise aasta juuniga võrreldes on seega juurde tulnud üks majutuskoht ja 57 voodikohta, voodikohtade täituvus on tõusnud 4%.

Majutusasutustes oli Läänemaal tänavu juunis turistidele avatud 768 tuba, mida on 10 võrra rohkem kui mullu samal ajal. Ka tubade täituvus on aastaga 34%-lt tõusnud 35%-ni.

Kogu Eestis oli juunis külastajate käsutuses 1 084 majutusettevõtet 21 000 toa ja 47 000 voodikohaga. Täidetud oli pool tubadest ja 41% voodikohtadest.

Eesti majutusettevõtetes peatus 2012. aasta esimesel poolaastal 1,24 miljonit turisti, mis oli 6% rohkem kui eelmisel aastal ning rohkem kui ühegi varasema aasta esimesel poolaastal, teatas statistikaamet ona tänases pressiteates.

Esimesel poolaastal kasutas majutusettevõtete teenuseid 817 000 välisturisti, mis oli 6% rohkem kui eelmisel aastal samal ajal.

Mullusega võrreldes saabus rohkem turiste naaberriikidest Venemaalt ja Lätist, samuti Saksamaalt, Norrast, Itaaliast ja Prantsusmaalt.

Soome turistide arv, mis vähenes 2%, on olnud selle aasta enamikul kuudel väiksem kui aasta varem. Naaberriigid on jätkuvalt Eesti suurimad turismipartnerriigid, neist saabus ligi 70% majutusteenuseid kasutanud välisturistidest.

Esimesel poolaastal kasutas majutusettevõtete teenuseid 427 000 siseturisti ehk 5% enam kui eelmise aasta esimesel poolaastal. Erinevalt välisturistidest ei ületanud majutusettevõtete teenuseid kasutanud siseturistide arv viimase kümnendi esimese poolaasta rekordit.

Jätkuvalt on siseturistide hulgas populaarseimad Harju, Pärnu ja Tartu maakonna majutusettevõtted, kus peatus vastavalt 27%, 13% ja 12% majutusteenuseid kasutanud siseturistidest.

Juunis kasutas majutusettevõtete teenuseid 303 000 turisti. Välisturiste majutati 1% ja siseturiste 6% rohkem kui eelmise aasta juunis.

Venemaalt saabus üle 6000 turisti rohkem kui mullu juunis.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments