Maaleht: Eestis valmib mitteveinimaade parim vein

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Värske Maaleht kirjutab, et juuli algul Tartus peetud veinikonverentsil korjasid Eestis valmistatud veinid ootamatult palju auhinnakohti ja kiidusõnu.

Peale meie veinide olid konverentsil „Viinamarjakasvatus ja -veinide valmistamine Euroopa põhjatsoonis – kogemused, võimalused ja eesmärgid“ võistlustules Läti, Šotimaa, Walesi ja teiste Põhja-Euroopa maade veinid.

Kuivade punaste veinide seas pälvis kõrgeima hinnangu maaülikooli Rõhu katsekeskuses kasvatatud veiniviinamarjadest valmistatud vein. Magusatest viinamarjaveinidest hindasid Soome, Itaalia, Portugali, Läti, Ühendkuningriigi ja meie asjatundjad parimaks Läti veini, sellele järgnesid taas Eestis toodetud veinid.

Konverentsi korraldaja Tea Lajal avaldas arvamust, et kuna meie inimene tunneb huvi just viinamarjaveinide vastu, on viinamarjakasvatuse potentsiaal Eestis suur.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments