Lääne Elu paberleht 19. juulil

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Nurme vabrik on teinud aastaid koostööd töötukassaga. Foto: Arvo Tarmula

Õpetajad teevad suvetööd

Kooliaasta lõppedes ei jää õpetajad puhkama, vaid suunduvad Soome laevale, et sõita sinna maasikaid korjama või suveniire müüma. Lääne Elu leidis ühe päevaga kümme Läänemaa kooliõpetajat, kes kasutavad kahekuist suvepuhkust lihttöid tehes lisaraha teenimiseks.

Keelest ja keelemuutustest

Eesti filoloogist ajakirjanik Kaie Ilves lahkab Lääne Elu arvamusloos kolme viimast keelemuudatust.

Tööotsijate arv vähenes

Töötukassas märtsis arvel olnud 874 läänlasest sai aprillis tööle 103 ja mais 124 ehk peaaegu kaks korda rohkem tavalisest. Töötukassa Läänemaa osakonna juhatajale Evelin Kullisonile teeb aga muret pikaajaline töötus. Pikaajaliste töötute hulgas on suur osa neid, kes on tööotsinguist loobunud või ei sobigi tööle.

Nädalavahetusel on joogafestival

Laupäeval algab Haapsalu piiskopilinnuses ja kultuurikeskuses Baltimaade esimene joogafestival, kuhu esialgselt andmetel on oodata tuhatkond harmooniat otsivat naist. „22 õpetajat, 33 sündmust ja kahel päeval 12 tundi programmi,” ütles festivali peakorraldaja Merit Raju.

Tulemas on triatlon

Lääne Elu spordiküljelt on lugeda, et pühapäeval näeb Haapsalus taas triatloniste ja et Marimetsa Kapi jalgrattavõistluse kuuenda etapi võitis Sten Saarnits.

12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kontra
9 aastat tagasi

siin see jama on et kui õpetajad ise ja neid ümbritsev süsteem on ühiskonna välja õpetanud nii et õpetaja on ühiskonna jaoks narts, siis on see järele mõtlemise koht. aga seda arutelu ju ei ole mis siis valesti on. seda et raha ei ole on tagajärg teatavatele protsessidele. küsimus on selles millistele protsessidele ja kui ühiskond on nii õpetatud et ta sellele vastata ei suuda siis sellise õpetaja koht ongi välisriigi abitöödel. kui ühiskonna liikmed ei saa enam aru mis ümbritsevas ühiskonnas toimub ja seal hulgas ka õpetajad ise, sest jutust tuleb ju välja et probleemiks on palk mitte protsess… Loe rohkem »

to to mart
9 aastat tagasi

Need kes ei õpeta ega ravi on, muide, ka inimesed

to mart
9 aastat tagasi

kas sulle meeldiks õpetaja või näiteks arst,kes on paar aastat sellel ametil ja siis vahetab ja tuleb jälle teine õpetaja ja jälle paari aasta pärast läheb ära. Absurd . Mitte ameteid ei pea vahetama,vaid inimestele elamisväärilist palka maskma.

Mart
9 aastat tagasi

Imelik on see, et kõik on ju oma valikud ise teinud – elementaarne on, et kui amet või sissetulek ei vasta ootustele, siis normaalne inimene vahetab ametit. Õpetajad aga nutavad, et tehakse liiga ja on alatasustatud. No mis te siis olete õpetajad. Õpetajaks õppinu peaks suutma ju muud tööd leidma – magistrikraadiga väidetavalt kõik. Milles probleem? Tegelikes oskustes või mugavuses, millega näiteks erasektoris pole midagi peale hata? Samamoodi võiks iga eluala esindajad ju kurta ja palka juurde nõuda. Kuskilt peab see lisaraha tekkima. Kõigile meeldiks rohkem teatris käia ja muidu kultuuriliselt ennast harida, miks see peaks ainult pedagoogide privileeg olema.… Loe rohkem »

Peetrile
9 aastat tagasi

see ei olegi mingi saavutus…pigem meie riigi kurb reaalsus.Ja sellest tuleb rääkida avalikult.Arvuti taga nutmisest, et näe, minu palk veel väiksem, pole absoluutselt mingit kasu…

m
9 aastat tagasi

tuleb sellele ka mõelda, et õpetajad on enne selle palga peale saamist omandanud kõrghariduse, magistrikraadi enamasti. seega ei saa päris nii mõelda, et näed minu palk on alla 400 euro. tasunuks siis kooli minna?

Õpilane
9 aastat tagasi
Reply to  m

Palju meil neid kõrgharituid õpetajaid on ? Mina olen kokkupuutunud ainult pensonäridest nõukaaja jäänukitega, kellel keskeri haridus ja raiuvad oma teemat juba 30 ja kauem aasta

minn
9 aastat tagasi

mann, kes sa õpetaja palgast unistad, oleksid sa rahul ka õpetaja tööga?

mann
9 aastat tagasi

oleks võinud ju õpetajaks õppida

mann
9 aastat tagasi

õpetajale ongi füüsiline töö puhkus.ise oleks õnnelik kui õpetaja palga saaks,enda palk on alla 400 euro ja olen ka veel elus

mannidele
9 aastat tagasi
Reply to  mann

Ma leian, et 400 euroga on sinusugune luuser selgelt ülemakstud.

Peeter
9 aastat tagasi

See on nüüd küll Lääne Elu suur saavutus,et esilehelt saame teada,et Minni ja Manni korjavad Soomes maasikaid! Suvine aeg ja pole uudiseid või peaksin olema kurb,et Minnil-Mannil on raske.Kuna minu puhkus on korraga kaks nädalat ja mitte suvel,palk selline,et pole midagi rääkida,siis ei oska kohe kaasa ka tunda.Igal juhul huvitavamaid uudiseid,Lääne Elu.