0

Maaleht: Kui palju on maasikates mürke?

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Maaleht selgitas välja, et kaks kilo päevas võib süüa ka kõige suurema nitraatidesisaldusega Belgia maasikaid.

Maaleht palus maasikate nitraatidesisaldust määrata Tartus veterinaar- ja toidulaboratooriumis, testimisele läksid kaheksa tootja marjad nii poest kui ka turult.

Välismaistest marjadest oli Poola maasikate nitraatidesisaldus Harju keskmisel tasemel – 55 mg/kg. Seevastu Belgia omad sisaldasid kaks korda rohkem nitraate, lausa 112 mg/kg, mis näitab, et neid on ohtralt lämmastikku sisaldava väetisega kosutatud.

Ka see tase pole aga veel ohtlik – kui 65kilone inimene ei tarvita muid aedvilju, võib ta nitraatide üledoosi kartmata süüa Belgia maasikaid lausa kaks kilo päevas, eestimaiseid marju aga tunduvalt rohkem.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz