Elektrituru avanemist tutvustav trükis jõuab igasse kodusse

Lehte Ilves

lehte@le.ee

Homme, 5. juuli õhtuks jõuab elektrituru avanemist tutvustav infovoldik peaaegu 550 000 eestimaalase postkasti, teatas majandusministeeriumi nõunik Rasmus Ruuda.

Voldik annab teavet elektrituru avanemisega seotud peamiste muudatuste kohta. Selgitatakse, mida toob elektrituru avanemine tuleva aasta 1. jaanuarist, miks on need muudatused vajalikud ja millistest kanalitest saab lisainfot.

„Elektrituru avanemine järgmise aasta algusest on oluline muudatus kõigile elektritarbijaile. Tarbijad saavad hakata ise otsustama, kelle käest ja millistel tingimustel elektrit osta,” ütles majandusministeeriumi asekantsler Ando Leppiman.

Infovoldik on eesti ja vene keeles ja sisaldab näpunäiteid ka elektrimüüja valimisel ning selgitab elektriarve komponente. Esimesse postitusse on koondatud ka info müüja valiku ja elektrihinna kujunemise kohta.

„Elektrituru avanemine hakkab mõjutama kolmandikku praegusest elektriarvest ehk ainult reaalselt tarbitud elektrienergiat. Ülejäänud osa arvest ehk võrgutasusid ja makse turu avanemine ei puuduta,” selgitas Leppiman.

Info uute elektrimüüjate ja nende pakutavate tingimuste kohta saab selgeks septembris–oktoobris. Siis saavad tarbijad hakata ka võimalusi kaaluma ja valikuid langetama. Majandusministeerium kavatsebki sügisel koostada põhjalikuma infomaterjali, mis muu hulgas tutvustab detailsemalt müüjate vahetamise käiku  ja tarbijate õigusi ning koondab teadaolevaid uusi elektrimüüjaid.

Hiljemalt septembri alguses avatakse ka teenustasuta infotelefon, kuhu kõik soovijad võivad lisaküsimuste korral pöörduda.

Vastavalt Eesti ühinemislepingule Euroopa Liiduga avaneb 2013. aasta alguses elektriturg täies mahus kõikidele tarbijatele. Igaüks saab valida endale sobiva elektrimüüja ja hinnapaketi. Lisainfot elektrituru avanemise kohta saab www.avatud2013.ee.

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
ajupesu
9 aastat tagasi

see valitsus ei erine milleski kirikust, mõlemad lubavad pärast surma paradiisi