Lääne Elu paberleht 5. juulil

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Varvastega maaliv kunstnik Meelis Luks ehk Mella koos emaga Kuke galeriis oma näituse avamisel. Foto: Helen Viispert
Varvastega maaliv kunstnik Meelis Luks ehk Mella koos emaga Kuke galeriis oma näituse avamisel. Foto: Helen Viispert

* Majutusasutuste külastatavus taastub masust pikkamööda. Suve nõutuim aeg on eelolev nädalavahetus, mil Haapsalus on Ameerika autode sõu.

Lääne Elu uuris kümnest Läänemaa majutusasutusest, kuidas on edenenud suveks tubade broneerimine.

* Nädala jagu kestnud vastuvõtt on Tallinna ülikooli Haapsalu kolledžisse toonud 82 avaldust.

Kolledži direktori kohustes Janno Kriiska sõnul on esialgu kõige populaarsemad tervisejuhi ja rakendusinformaatika eriala, mõlemale oli teisipäevaõhtuse seisuga esitatud 23 sooviavaldust.

Rakendusinformaatika erialal on riigieelarvelisi kohti 17, tervisejuhi erialal 6. Tudengeid võetakse ka tasulisse õppesse, mõlema rühma suurus tasuliste kohtadega kokku tulebki paarkümmend inimest, selgitas Kriiska.

Kui muudele erialadele saab vajadusel võtta õpilasi ka plaanitust rohkem, siis rakendusinformaatika tudengite hulka piirab arvutipark.

Liiklusohutuse erialale oli teisipäevaõhtuse seisuga avalduse esitanud 18, käsitöötehnoloogiate ja disaini erialale 12 ja klassiõpetaja erialale 6 inimest, edastas Kriiska.

Liiklusohutuse eriala pääseb riigieelarvelistele kohatadele õppima 6, klassiõpetaja ja käsitöötehnoloogiate ja disaini eriala mõlemat 10 tudengit.

* Maasikate kõrgaeg on käes. Haapsalu turul müüakse maasikaid Läänemaalt, Jõgeva–, Valga– ja Tartumaalt. Kilo eest küsitakse 2.50–3 eurot.

* Kuni 19aastaste jalgpalli EMi finaalturniiri esimesel kohtumisel Haapsalus võitis Hispaania Kreekat 2:1. Teisipäevaõhtust mängu jälgis staadionil 1350 inimest.

Hispaania domineeris selgelt esimesel poolajal. Skoori avas Jesé Rodriguez 30. minutil, järgnes Derik Osede värav 40. minutil.

Mängu pealtvaatajana jälginud Lõuna–Läänemaa JK treenerile Jaanus Getreule meeldis Kreeka mängustiil rohkem.

„Nende suur hingestatud soov tulla 0:2 kaotusseisust välja andis hästi mängitud teise poolaja,” ütles Getreu.

Mängu teises pooles õnnestuski Kreeka koondisel end kokku võtta. Dimitris Diamantakos lõi 66. minutil Kreekale ainsaks jäänud värava.

* Tuleva nädala pühapäeval avab üks õige omapärane jumalateenistus Lääne–Nigula kirikus terve nädala kestvad Nigula kihelkonnapäevad.

Kogudus on otsustanud pidada 15. juulil kirikus vanaaegse jumalateenistuse. Kirikuõpetaja Leevi Reinaru peab teenistuse oma isa kogust pärit 1823. aasta liturgiaraamatu järgi. Jutluseks on Oskar Kallase jutlus 19. sajandi lõpust, Kallas arutleb väikese ja suure patu teemal.

„Üllatus oli, et liturgia ei erine kuigi palju praegusest,” ütles Reinaru.

Et asi oleks lõpuni stiilne, on kirikulistel soovitav tulla vanaaegseis rõivais, jalgsi või hobusega, igatahes, kui võimalik, siis mitte autoga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments