Hanilas avatakse Põhja-Euroopa ainus mullihotell

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Foto: Algallika keskuse Facebooki lehekülg

Sel suvel saab Algallika puhkekeskuses ööbida plastikust mullis ja imetleda nii merd kui ka tähistaevast.

OÜ Mullihotell tegevjuhi Ermil Migguri sõnul koosneb hotell kahest osast: ööbimiseks mõeldud kupli säilitab mullina ventilaator, mis puhub õhku õuest sisse, koridori toestab konstruktsioon.

“Kui elekter peaks ära minema, vajub mull kokku, aga koridori kaudu pääseb siiski telgist välja,” kirjeldas Miggur. Duširuum, WC, söögituba, internet ja muu eluks vajalik asub 200 m kaugusel peamajas. Broneeringute vastuvõtmist alustab mullihotell esmaspäevast, öö kahele koos hommiku- ja õhtusöögiga jääb vahemikku 100–130 eurot. Migguri sõnul on selline hotell ainulaadne nii Balti riikides kui ka Põhjamaades. Mullihotell on Prantsuse disainerite looming inimestele, kes soovivad saada erilist kogemust.

Et mull püsib püsti õuest sisse puhutava õhu tõttu, on temperatuur umbes sama mis väljas. Sooja hoiavad tekid ja vajadusel puhurid. “Külma küll kartma ei pea,” ütles Miggur. Kuigi mull peaks vastu pidama ka 27kraadise külma, on Migguril esialgu plaan sellist ööbimist pakkuda sügiseni.

Päeval läheb mullis palavaks nagu telgis ikka, kuid see mull polegi mõeldud terve päeva veetmiseks. Mull on suunatud päikeseloojangu imetlemiseks läände. “Sellisele hotellile paremat kohta ei leia,” ütles Miggur.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments