30. juuni: Segane seis

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Läänemaal on jäätmeveoga asi segane. Praegu kõik küll toimib, aga lepingud Veolia ja Ragn-Sellsiga lõpevad tuleva aasta 1. juunil. Selleks ajaks peab uus hange tehtud olema. Senine kogemus aga näitab, et prügiveohange on üks keerukas ja vaidlusi tõotav ettevõtmine.

Mullu varasügisel alanud prügikonkurss on praegu peatatud. Kuigi omavalitsusliit sai prügifirmade üle kohtuvõidu, tähendab Haapsalu taandumine ühishankest, et peatatud hankekonkurss tuleb sügisel nurjunuks kuulutada. Kui paljud omavalitsused ühishanke teevad ja kui paljud välja jäävad, selgub sügisel.

Haapsalu volikogu tegi oma otsuse enne jaani ära ja võimalik, et linlased võidavad, sest linnas ei ole prügikastist prügikastini pikki vahemaid. Nõvalt Väätsa prügilasse või Hanilast Paikusele on aga lühem maa kui Haapsalust.

Kindlasti peab olema korraldatud jäätmevedu valdades, kus on üle 1500 elaniku: Haapsalus, Ridalas, Lihulas, Hanilas, Taeblas. Teistel kohustust ei ole, neis tuleb ise prügifirmaga kaupa teha, aga n-ö vabaturu hind on kindlalt kallim kui korraldatud jäätmeveo puhul. Korraldatud jäätmevedu annab ka kindluse, et prügi läheb õigesse kohta, mitte metsa alla, sest siis peab igas majapidamises, mõni erand välja arvatud, olema prügikonteiner.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments