Jäätmejaam tegutseb nn suure trummi taga

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Haapsalu jäätmekäitluspunkti valvur Viktor Kais. Foto: Arvo Tarmula
Haapsalu jäätmekäitluspunkti valvur Viktor Kais. Foto: Arvo Tarmula

Veebruari alguses Haapsalu linnavalitsuse avatud jäätmekäitluspunktis suure trummi taga käib 13–14 inimest päevas, rääkis valvur Viktor Kais, kelle töö on kontrollida, et inimesed sorteeriks õigesti prahti ja prügi.

Haapsalu linnavalitsus korjas pakendite, paberi ja ohtlike jäätmete sorteerimiskastid tänavatelt kokku, sest inimesed tõid olmeprügi ohtlike jäätmete kasti. Selle koristamine läks liiga kulukaks.

„Inimesi käib tasapisi, 13–14 korda päevas keskmiselt. Tuleb vaadata, et nad paneks jäätmed õigesse kasti, et kord majas oleks,” ütles Kais.

Seni on jäätmekäitluspunkti toodud enamasti plast– ja papptaarat, kilepakendeid, päevavalguslampe, penoplasti, printerikassette, vanu autoakusid.

„Täna tuli palju värvipurke — seisma jäänud värvid,” jutustas Kais.

„Pahameelt pole kuulda, küll aga on olnud nurinat pakendikastide asukoha, nende ümberpaiknemise kohta. Tegeleme sellega, katsetame,” rääkis Haapsalu linnavalitsuse osakonnajuhataja Krista Vilta.

Vanade riiete kasti jäätmejaamas ei ole. Vilta sõnul tuleb praeguse seisuga panna vanad jalatsid ja riided olmejäätmete kasti.

Linnavalitsus teisaldas oma hallata olevad keskkonnajaamad. Linnapilti jäi alles üksjagu pakendikonteinereid, mida haldab Eesti taaskasutusorganisatsioon.

Jäätmekäitluspunkt asub Lihula maantee viadukti juures ning on avatud teisipäevast reedeni kell 11–18 ja laupäeval
11–16.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments